The Caretaker manager

Καληνύχτα Ιβάν

Καληνύχτα Ιβάν

Η νέα αποτυχία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης αποδεικνύει ότι η στήλη σωστά έχει τους τελευταίους μήνες θέσει την προβληματική εικόνα της ομάδας επί τάπητος.

Κανείς δεν περίμενε φυσικά με τέτοιο budget και μια σειρά από ενισχύσεις, η πράσινη αρμάδα να δείχνει τόσο χτυπητές αδυναμίες και στην κυριολεξία να μην πηγαίνει πουθενά, σαν «απόδοση» αυτού που θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Άγγλοι, «a team that is going nowhere».

Οι απώλειες σε ματς που θεωρητικά θα έπρεπε να παίρνει έστω και δύσκολα καλά αποτελέσματα, οι μέτριες εμφανίσεις που παγιώνονται, η χαμηλή απόδοση αρκετών πολυδιαφημισμένων παικτών είναι τα χαρακτηριστικά του «πειράματος» της φετεινής χρονιάς.

Κυρίως όμως το τελευταίο ματς έδειξε και μια κακή ανάπτυξη και αναχρονιστική δομή που με σέντρες και γιόμες επιχείρησε να πετύχει ένα γκολ που δεν ήλθε ποτέ. Το να προσπαθούν να βρουν οι φίλιοι αναλυτές φθηνές δικαιολογίες του τύπου «έλλειπε ο Βιγιαφάνες», αυτά ανήκουν σε τεχνάσματα της εποχής Ματζαβελάκη.

Πέραν των αποτυχημένων μεταγραφών που έχουν πραγματοποιηθεί (Καρλίτος) ο μαέστρος μπορεί να το παίζει ροκ σταρ με άσπρο μακρύ μαλλί στην προχωρημένη ηλικία, αλλά σταρ – μάνατζερ μόνο δεν είναι.

Μπορεί να πέτυχε στην Κύπρο, αλλά εκεί οι απαιτήσεις είναι μικρές και κυρίως υπήρχε χρόνος. Στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο, εξάλλου δεν έχει δώσει επιτυχημένα εξετάσεις σε κάποιον άλλο σύλλογο.

Στον Παναθηναϊκό όμως τα λάθη αυτά συνηθίζονται. Θυμίζουμε την περίπτωση Στραματσόνι, βέβαια ο Ιβάν δεν είναι τόσο άσχετος, άλλωστε και σαν ποδοσφαιριστής ήταν ένα αρκετά καλό χαφ του Ηρακλή.

Διερωτάται κανείς αν ο Αναστασίου που με τον Καρέλη έχει μια τόσο καλή χρονιά στον Παναιτωλικό, το αποτέλεσμα με τον Άρη «ελέγχεται» από πλευράς διαιτησίας, τι θα μπορούσε να επιτύχει με αυτό το budget στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός που κάποια στιγμή έκλεισε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό, έχει ωριμάσει και δείχνει ότι παράγει έργο. Φυσικά δεν είναι η μόνη εναλλακτική λύση.

Όμως στον Παναθηναϊκό πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι αν συνεχίσουν έτσι, ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη. Γιατί η ομάδα αυτή λίγα πράγματα υπόσχεται ως οντότητα έχοντας πάλι εξοβελίσει τους Έλληνες παίκτες και βασιζόμενη σε ξένα παιδιά που θα χρειαστούν χρόνο για να δημιουργήσουν ένα ομοιογενές σύνολο.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου θα είναι δύσκολο μα πολύ δύσκολο και ο Νόπλιας θα περιμένει τον Ιβάν στην γωνία. Τι έχει άλλωστε να ζηλέψει από αυτόν;

Αν ο ΠΑΟ χάσει και εκεί, η διοίκηση θα πρέπει να αρχίσει να το σκέφθεται, πριν χάσει και την τελευταία ελπίδα, να αποφύγει μια ακόμα χαμένη χρονιά. Να απομακρύνει τον Σέρβο τεχνικό από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0