The Caretaker manager

Γιοβάνοβιτς: Ένας προπονητής από το παρελθόν;

Γιοβάνοβιτς: Ένας προπονητής από το παρελθόν;

Σκεπτικισμός υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ, καθώς τα περιθώρια βαθμολογικά στενεύουν για την χρονιά, που έδειξε στην αρχή ιδιαίτερα ελπιδοφόρος.

Ο τρόπος δε που έχασε από τον ΠΑΟΚ, ήταν αυτό που έχει ενοχλήσει καθώς το κοουτσάρισμα Γιοβάνοβιτς ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε πολλά λάθη, κατά πολλούς δεν διάβασε το παιχνίδι, έχασε από νωρίς το κέντρο και επέμεινε σε παίκτες όπως ο Παλάσιος που αποδεικνύονται μειωμένων δυνατοτήτων για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου.

Ασφαλώς και ο Σέρβος τεχνικός έχει χρόνο αλλά τα επόμενα τρία παιχνίδια θα είναι καθοριστικά. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει 6 βαθμούς στα παιχνίδια με Λαμία και Παναιτωλικό και χάσει το ντέρμπυ με την ΑΕΚ, τότε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σέρβο τεχνικό θα είναι σε εξέλιξη.

Η εμπειρία λέει ότι με όσα πέτυχε ο Ιβάν στον ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να πάρει χρόνο και ίσως μεγαλύτερο από ότι θα δινόταν υπό νορμάλ συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του, που έχουν δείξει ότι επιστρέφουν. Που σημαίνει ότι πρέπει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει ντέρμπυ.

Όμως η σημερινή του εικόνα δεν είναι καλύτερη από αυτή που είχαν οι ομάδες του Δώνη είτε του Αναστασίου. Και αυτό παρά τις αυξημένες δαπάνες που καταβάλλει προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μετά από τα 100 εκατ. που έχει βάλει, προφανή στόχο έχει, να θέλει να δημιουργήσει αξία στον σύλλογο.

Τούτων δοθέντων και με δεδομένο ότι ο ποδοσφαιρικός χρόνος τρέχει και στον Παναθηναϊκό η νέα δυναμική αναζητείται με υπομονή αλλά και επιμονή ο χρόνος για τον Σέρβο τεχνικό δεν θα είναι άπειρος.

Αν τελικά δεν του βγει, μια λύση που θα πρέπει να εξετάσει η διοίκηση είναι ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει ωριμάσει και έχει πάρει τίτλους με τον Παναθηναϊκό σε περιόδους πρωταγωνιστικές.

Αυτά όμως προς το παρόν είναι πρώιμα, ο Γιοβάνοβιτς με το σημερινό ρόστερ θα κάνουν ταμείο στο επόμενο δίμηνο, σίγουρα όμως νέες αποτυχίες δεν θα γίνουν αποδεκτές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0