The Caretaker manager

Μόγιες Vs Κλοπ: Βρετανοί εναντίον Γερμανών στο σήμερα

Μόγιες Vs Κλοπ: Βρετανοί εναντίον Γερμανών στο σήμερα

Η επιτυχία της Πρέμιερ Λιγκ είναι τόσο μεγάλη, που οι κορυφαίοι προπονητές διεθνώς διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πιο απαιτητικό μαραθώνιο. Για αυτό και πολλά άλλαξαν τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 10 από την στιγμή ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον, o τελευταίος μεγάλος της βρετανικής σχολής αποσύρθηκε.

Ο «chosen one», Ντέιβιντ Μόγιες έπεσε θύμα του βιαστικού μάνατζμεντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία 10 χρόνια μετά δεν έχει βρει τον δρόμο της, όσα χρήματα και αν έχει ξοδέψει.

Την Κυριακή σε μια μεγάλη μάχη θα αναμετρηθεί η παραδοσιακή βρετανική σχολή, όπως εκφράζεται τώρα από τον κορυφαίο της εκπρόσωπο, Ντέιβιντ Μόγιες κόντρα στον άνθρωπο που έχει επιχειρήσει να κάνει κατοχή στην Αγγλία τον Γιούργκεν Κλοπ.

Βρετανική εναντίον γερμανικής σχολής σε σύγχρονο σκηνικό.

Ο Κλοπ με φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς σκοπεύει φέτος να πάρει την ρεβάνς μιας χαμένης χρονιάς όπως η περσινή με την μηχανή της Λίβερπουλ να φουλάρει σε όλες τις διοργανώσεις. Μια Λίβερπουλ που θυμίζει εδώ και 3 χρόνια την ομάδα των 70s, σε ένα στυλ που δεν διαφέρει πολύ από τα χαρακτηριστικά των πλάγιων μπακ, των κοντόσωμων επιθετικών και κυρίως της καλής άμυνας.

Ο Κλοπ μετά τα στραπάτσα της περσινής χρονιάς έμαθε να χάνει, σταμάτησε να «χτυπιέται» και να θωρεί εαυτόν εσαεί αδικημένο, όταν «δεν του κάθεται» και προσπαθεί να δώσει στην ομάδα του τα καλύτερα στοιχεία που θα την επαναφέρουν στους τίτλους.

Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβιντ Μόγιες, περισσότερο φλεγματικός από ποτέ με την αυτοπεποίθησή του στα ύψη, τρώει το πιο κρύο πιάτο της εκδίκησης απέναντι σε όσους  τον υποτίμησαν. Η μεσαία Γουέστ Χαμ έχει αναβαθμιστεί σε ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και είναι σαφές ότι στόχο έχει - ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί - να βγει από την κατηγορία «της σφαλιάρας» από τους Βig 4.

O Μόγιες δούλεψε σαν Βρετανός. Πούλησε τους ξένους και ακριβούς Αλέ και Φιλ Άντερσον και καθιέρωσε το γέννημα- θρέμμα Αντόνιο με τον Μπόουεν, που πήρε από την Χαλ. Με την προσθήκη των Φορνάλς και Σούσεκ αλλά και άλλων έχτισε τους νέους «Hammers», οι οποίοι σε τίποτε δεν θυμίζουν την υψηλή τεχνική των Μπρούκινγκ και Ντίβονσαϊρ, αλλά παίζουν ένα σύγχρονο βρετανικό ποδόσφαιρο και έχουν γίνει σχεδόν ανίκητοι.

Παιχνίδι τακτικής, κρίσιμο και για τους δύο, μια σύγκρουση δύο σχολών, όπως αυτές εκφράζονται σήμερα από δυο κορυφαίους κόουτς.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0