The Caretaker manager

Η Νιούκαστλ, το μεγαλύτερο ντέρμπυ και η αξία των επενδύσεων

Η Νιούκαστλ, το μεγαλύτερο ντέρμπυ και η αξία των επενδύσεων

Οι εικόνες στο ποδόσφαιρο μιλούν από μόνες τους και εξηγούν τι αγοράζουν οι επενδυτές. Το γεμάτο γήπεδο της Νιούκαστλ ακόμα και σε δύσκολες στιγμές και το άδειο γήπεδο της μέχρι πριν λίγο καιρό κραταιάς Μπαρτσελόνα. Αλήθεια οι φίλοι της Μπαρτσελόνα τόσο πολύ αγαπούν την ομάδα τους, που επειδή δεν μπορεί να είναι στην κορυφή την εγκαταλείπουν;

Τι έπρεπε να πουν οι φίλαθλοι της Ρέιντζερς όταν έπεσε λόγω χρεωκοπίας στην τέταρτη κατηγορία; Όμως αυτό που λένε στην Αγγλία, loyalty, πληρώνεται και μάλιστα με δισεκατομμύρια. Το εισέπραξαν οι φίλοι της Νιουκάστλ, μιας ομάδας ιστορικής με τίτλους και με τελευταία καλή περίοδο στα τέλη των 90s με Σίρερ, Ασπρίγια, Ζινολά όταν θα έπρεπε να είχαν πάρει έναν τίτλο.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία και η Νιούκαστλ, με τα λεφτά που θα πέσουν, να γίνει μια σούπερ δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί  αυτό δεν γίνεται και στην Γιουβέντους για παράδειγμα, που λόγω Αλέγκρι αποκλειστικά, παραμένει στο παιχνίδι μετά από σειρά μετριότατων εμφανίσεων; Εδώ το θέμα είναι άλλο και έχει να κάνει με την οργάνωση του πρωταθλήματος και το build up του προϊόντος.

Η επένδυση στη Νιούκαστλ είναι κομβικής σημασίας για το business sport και δείχνει τι είναι επενδυτικά ελκυστικό και που μπαίνουν τα πραγματικά λεφτά. Παράδοση και προϊόν με προοπτικές, δυο λέξεις, που μπορούν αύριο με τις κατάλληλες κινήσεις να δώσουν στους Ανθρακωρύχους, όπως την αποκαλούσαν, την αξία των δις, όπως έχει γίνει με την Σίτι, την  Τσέλσι, την Λίβερπουλ.

Αυτό δεν θα γίνει βέβαια από την μια ημέρα στην άλλη και για αυτό το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο.

Ντέρμπυ κορυφής

Το ευχάριστο είναι πάντως ότι μετά τον COVID η διάθεση των παικτών και των φιλάθλων είναι στα ύψη και παίζεται σε όλες τις διοργανώσεις ποιοτικό ποδόσφαιρο με πολλά γκολ. Όμως το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα ωραίο σπορ αλλά παραμένει δύσκολο και σύνθετο. Η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δικαιολογείται, όταν έχουν εισρεύσει τόσα λεφτά και έχουν αγοραστεί τόσοι πρωτοκλασάτοι παίκτες, να μην μπορεί να καθαρίσει θεωρητικά παιχνίδια του χεριού της. Η Γιουνάιτεντ μπάζει γενικώς από παντού και δεν δείχνει αξιοπιστία και φυσικά το παιχνίδι με την Λίβερπουλ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία το τρένο να μπει στις ράγες.

Μια μάχη κορυφής, ένα θέαμα παγκόσμιο, που τα εκατομμύρια σε τηλεοπτικά, εισπράξεις, σπόνσορες θα κάνουν πάρτι.

Μια αναμέτρηση τακτικών, στρατηγικής, υπεραθλητών με 2 ιστορικές φανέλες στην αρένα. Αυτό είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο, το νούμερο 1 πρωτάθλημα, που εξελίσσεται ένα πολύ μεγάλο παγκόσμιο επιχειρηματικό project.

Μία νίκη της Γιουνάιτεντ θα οδηγήσει σε ανάκαμψη τον Όλε, που για μια ακόμη χρονιά, φαίνονται οι ελλείψεις του ως τεχνικού απέναντι στον Kλοπ, τον Πεπ και τον Τούχελ. Αν ο Όλε κερδίσει τότε παίρνει πάλι την παράτασή του και το touch and go για τους τίτλους της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται. Για την Λίβερπουλ είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι, καθώς μέχρι τώρα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και στο τέλος θα κάνει ταμείο.

Ντέλε Άλι: Ένα μεγάλο ταλέντο που σβήνει

Οι δυσάρεστες ιστορίες είναι πάντα μέρος των πρωταθλητών. Μια από αυτές φαίνεται ότι είναι το σβήσιμο ποδοσφαιρικά του Ντέλε Άλι, ο οποίος βλέπει τον δρόμο εξόδου από τους Spurs, καθώς ο Νούνο δεν τον έχει πια στα σχέδιά του.

Ένα τόσο μεγάλο ταλέντο, με εκπληκτικά σκοραρίσματα σε μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό στο Μουντιάλ με το γκολ επί της Σουηδίας στον προημιτελικό για την Αγγλία, απαξιώνεται προφανώς λόγω της κακής ζωής σε ηλικία μόλις 25 χρονών.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0