The Caretaker manager

Glory glory, Manchester United?

Glory glory, Manchester United?

Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι πανίσχυρο και απόδειξη αυτού είναι ότι μετά το ιστορικό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή (27/8) το Bloomberg ασχολήθηκε με την μετοχή της Manchester United, που ανέβηκε μετά την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θα έλεγε κανείς μάλιστα, ότι παρά τα μεγάλα ποσά-ρεκόρ που δαπανήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο, οι μεγάλες υπερβολές απετράπησαν.

Για παράδειγμα, η Manchester City έδωσε τα 100 για τον Grealish, αλλά απέφυγε να «πετάξει» άλλα 150 για τον Kane. H Manchester United έδωσε τα 85 για τον Sancho, 42 για τον Varane και 25 για τον Ronaldo, με αποτέλεσμα να είναι ο big spender της χρονιάς.

Η Chelsea πλήρωσε το «καπέλο» του Lukaku στα 90 εκατ. ο οποίος πέτυχε να επιστρέψει στην Premier από το Campionato, πράγμα όχι εύκολο.

Αυτοί οι τρεις είναι τα φαβορί και για τον τίτλο του 2022, με την προσθήκη της Liverpool που στερείται από μεγάλα χαφ μετά και την φυγή του Wijnaldum, καθώς οι λύσεις Milner δεν θα αρκούν για τον τίτλο.

Ψηλά ο πήχυς στην Premier

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να εδραιωθεί σε τέτοιες ομάδες προερχόμενος από την Ευρώπη, ειδικά ο Van de Beek και λιγότερο ο Zigies το έδειξαν και ακόμα και ο Timo Werner φέτος θα δείξει πραγματικά, αν μπορεί να καθιερωθεί σε κορυφαία ομάδα της Premier League. H Premier είναι το καλύτερο και δυσκολότερο πρωτάθλημα και αυτό αποδείχθηκε και από το Champions League με 2 τελικούς την τελευταία τριετία μεταξύ αγγλικών ομάδων.

Θεωρητικά την παντοδυναμία των Άγγλων μπορεί να σπάσει μόνον η Paris Saint Germain, που έχει πάρει όποιον υπάρχει και δεν υπάρχει με στόχο να πάρει αυτή το Champions League.

Πάντως πρέπει να καταγράψει κανείς και την αλλαγή φιλοσοφίας της Manchester City, που φρόντισε να πάρει μόνον τον μεγάλο Άγγλο σταρ, τον Jack Grealish και κατά τα υπόλοιπα να βασιστεί στους δικούς της παίκτες και στην ομάδα που χτίζει εδώ και χρόνια. Ο Pep μάλιστα με δηλώσεις του στηρίζει αυτή την πολιτική, ενώ έχει ανοίξει και το θέμα αποχώρησής του, που μπορεί να είναι το 2023. Το βέβαιο είναι ότι θα κριθεί από την κατάκτηση του Champions League.

Φαβορί η United – Focus σε Aston Villa και West Ham

Λογικά η ώρα του τίτλου έρχεται για την Manchester United η οποία με μια πλειάδα άσσων αλλά έναν προπονητή, που ενδεχομένως να μην είναι ο επαρκέστερος, θα φθάσει φέτος πολύ κοντά στον τίτλο.

Από τις υπόλοιπες ομάδες εκτός του Big 4 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς, πως θα εξελιχτεί το πείραμα της Aston Villa του Dean Smith που με την προσθήκη του Bailey και του Ings. Θα φανεί πόσο μπορούν ο Mings, o Watkins και οι άλλοι, χωρίς τον Grealish να επαναφέρουν την Villa στην δόξα της περιόδου '70-'80, που το 1981 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η παρακαταθήκη του κορυφαίου βρετανού προπονητή David Moyes στην West Ham, μια ομάδα που έχει επίσης παίξει σε τελικό Κυπέλλου Ευρώπης, στο αλησμόνητο 2-4 με την Άντερλεχτ στο Κυπελλούχων το 1978, φαίνεται να ξεκινά καλά και φέτος. Και επειδή στην Premier το business είναι πάνω από όλα, η δυναμική του Moyes είναι τέτοια, που ήδη μεγαλοεπενδυτές τον πλησίασαν προσφέροντας ποσό – μαμούθ για την εξαγορά των Hammers.

Mε γεμάτο το Ολυμπιακό Στάδιο στο 4-1 επί της Leicester τα πράγματα μπορεί να πάνε μόνο οικονομικά μόνο καλά τους Hammers, που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μακριά θα πάνε στο Europa League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0