The Caretaker manager

City – Grealish, η απόλυτη ποδοσφαιρική σχέση

City – Grealish, η απόλυτη ποδοσφαιρική σχέση
Η Manchester City είναι από τους λίγους μεγάλους bidders στην διεθνή ποδοσφαιρική αγορά φέτος και μετά από 3 στα 4 στην Prem, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δείχνει έτοιμη για να πραγματοποιήσει το άλμα σε παγκόσμια δύναμη.

Οι αγγλικές ομάδες είναι μεταξύ αυτών που χαρακτηρίζουν την ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και μέχρι σήμερα η Liverpool και η Manchester United και σε μικρότερο βαθμό η Chelsea έχουν την παγκόσμια στάμπα δίπλα σε μια Ρεάλ, Μπάρτσα, Γιούβε.

Θα μπορούσε η Man City όπως την αποκαλούν οι φίλοι της να το είχε κάνει στην δεκαετία του '70, όταν είχε την σούπερ ομάδα, πριν αναδειχθεί η Liverpool και πήρε όλους τους τίτλους πλην του Πρωταθλητριών, ακολουθώντας την Manchester United;

Η ερώτηση είναι ρητορική και τα αποδυτήρια της City τότε την «πρόδωσαν». Σήμερα και 13 χρόνια πια μετά την εξαγορά από το Αμπού Ντάμπι όλα έχουν αλλάξει. Λείπει όμως και πολύ πια ένα Champions League. O COVID ξύρισε πολλούς μεγάλους στην Ευρώπη, όχι όμως και την City.

Η απόφαση να δώσει 100 εκ. λίρες για το μεγάλο αστέρι της Αγγλίας και αρχηγό της Aston Villa, Jack Grealish λέει πολλά. Και δείχνει ότι η City είναι διατεθειμένη να δώσει ένα premium, για τον παίκτη που θα δώσει το κάτι παραπάνω σε μια ομάδα, που θέλει να ανέβει και να μείνει στην παγκόσμια κορυφή.

Για τον παίκτη που ξέρει να χειρίζεται την μπάλα, να δίνει ασίστ, να σκοράρει, τον πιο προικισμένο Άγγλο σήμερα που εκ των πραγμάτων είναι φτιαγμένος για να παίξει στην κορυφή.

Ο Grealish ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι της City και στην φιλοσοφία του Pep, είναι δημιουργικός με ασταμάτητο ρυθμό και μεγάλη προσωπικότητα.

Είναι αυτός που η City στρέφει την προσοχή της, μια επένδυση πολύ πιο πολλά υποσχόμενη από την ακριβότερη του Kane, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει παρατράγουδα με το swap βασικών παικτών και εν πάση περιπτώσει εκφράζει ένα παραδοσιακό μοντέλο.

Με τον Grealish στην μηχανή της η City θα γίνει αχτύπητη και θα μπορεί πλέον να κυνηγήσει με άνεση ευρωπαϊκούς τίτλους. Θα γίνει αυτό που λέμε μια υπερδύναμη.

Καλώς ή κακώς το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Και οι τίτλοι φέρνουν επιτυχίες, χτίζουν brands σε ένα business model που ανεβαίνει κατακόρυφα και η μετά Covid εποχή θα ξαναφέρει πίσω τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Η City με τον πιο προικισμένο Άγγλο ποδοσφαιριστή θα κάνει το άλμα στην κορυφή. Και το θέαμα που θα προσφέρει θα έχει άλλο επίπεδο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0