The Caretaker manager

Harry Kane: Μεταγραφάρα ή πεταμένα λεφτά;

Harry Kane: Μεταγραφάρα ή πεταμένα λεφτά;
Μια μεταγραφή – πρόκληση που μακροπρόθεσμα μπορεί να «ξενερώσει» του Σεΐχη ολοκληρώνεται με ένα ποσό που της τάξης των 160 εκατ. ευρώ, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η Manchester City θα μπορέσει να αποσβέσει.

Σε μια περίοδο που ακόμα και η Prem αναγκάζεται να εξορθολογιστεί το Αμπού Ντάμπι δείχνει ότι έχει λεφτά για « πέταμα».

Ο πολυδιαφημισμένος Harry Kane στα 27 του δεν πιστοποίησε τίποτε από όλα όσα περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι και σίγουρα δεν έδειξε να έχει την στόφα leader που θα κάνει την διαφορά.

Ο συμβολισμός της μεταγραφής είναι επίσης λάθος, γιατί η City δικαιώνει όσους την χαρακτηρίζουν plastic team και παίρνει έναν παίκτη που απλά θέλει να εξαργυρώσει ένα χρυσό συμβόλαιο.

Παράλληλα ο Pep τελειώνει με το «παραμύθι» του κρυφού σέντερ φορ καθώς μας δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα ποντάρει σε έναν παραδοσιακό Άγγλο φορ, δηλαδή θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού που μας είχε δείξει τα τελευταία χρονιά.

Η City φορτώνεται με βάρος, γιατί όλοι θα περιμένουν να κερδίζει συνέχεια και το γλυκό build up των τελευταίων μηνών πάει περίπατο.

Αν ο Kane πάρει το Champions League πάει καλά για την ιστορική ομάδα του Manchester. Αν δεν το πάρει δεν θα έχει καταφέρει τίποτε παραπάνω από ό,τι και φέτος.

Το ποδόσφαιρο είναι big bussinness αλλά πολύ μεγαλομέτοχοι στο παρελθόν όταν «ξεγελάστηκαν» σταμάτησαν τις άσκοπες δαπάνες.

Φαίνεται επίσης ότι η City δεν θα πάρει τον Grealish το στυλ και το παιχνίδι του οποίου ταίριαζαν πολύ περισσότερο σε αυτό που η City ανέπτυσσε με τόση σπουδή τα τελευταία χρόνια.

Δεν λέμε ότι ο Kane δεν είναι καλός, μπορεί όμως να αποδειχθεί too much και αυτό θα είναι διπλά κακό για την μακροπρόθεσμη πορεία της ομάδας του Manchester. Μην ξεχνάμε και τους τραυματισμούς του.

Συμπερασματικά το ρίσκο για τον πρώην Spur είναι μεγάλο και η City κινείται με την λογική «κλειδώνω το Champions League». Μόνο που όταν φτάνει κανείς εκεί, περιμένει πάρα πολλά και η ολοκλήρωσή του στόχου θα είναι πολύ ακριβή για τον σύλλογο.

Για τον Pep το άγχος πολλαπλασιάζεται και είναι ήδη εκθετικό.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα του γίνει εφιάλτης.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0