The Caretaker manager

Ο Ντίας σαφέστατα και είναι η σωστή επιλογή αφού η άφιξη του άλλαξε τα δεδομένα!

Ο Ντίας σαφέστατα και είναι η σωστή επιλογή αφού η άφιξη του άλλαξε τα δεδομένα!

Κάποιους τους ξαφνιάζει που παίκτης της χρονιάς αναδείχθηκε ένας αμυντικός στο αγγλικό πρωτάθλημα! Ακούς κάποιους να λένε πως έπρεπε να είναι ένας επιθετικός ή ένας μέσος, αλλά η αλήθεια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: Καλύτερος από τον Ντίας, δεν υπήρξε φέτος.

Δεν είναι μόνο ότι με το που έφτασε στην Αγγλία κατόρθωσε να σουλουπώσει την άμυνα που είχε δεχθεί μόλις πέντε γκολ από τη Λέστερ! Είναι η γενικότερη ηρεμία που έδωσε στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως στη διάρκεια της σεζόν και στο σερί νικών που έκανε η Σίτι, καλύπτοντας τη διαφορά που τη χώριζε από την κορυφή το Νοέμβριο που ήταν 11η, ο Γκιντογκάν ήταν πολύ πιο καθοριστικός. Δεν μπορώ να πω όχι. Από την άλλη, αν δεν μαζέψεις την άμυνα σου δεν μπορείς να κερδίσεις κάποιο πρωτάθλημα.
E2Kpr0pXsAQObr-_1_1.jpg

Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις που ομάδες μπορεί να είχαν υπέροχη εξέλιξη στο παιχνίδι τους, να έπαιζαν επιθετικά, αλλά να τους έλειπε η αμυντική οργάνωση. Και στο τέλος δεν πήραν ποτέ το πρωτάθλημα.

Η διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι από τους υπόλοιπους στο παρελθόν είναι πως τη στιγμή ακριβώς που βρέθηκε πίσω, και μακριά από την κορυφή, φρόντισε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα της.

Η άφιξη του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού από την Μπενφίκα, δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να διορθώσει άμεσα τα προβλήματα αλλά έδωσε στον Πεπ και στη Σίτι και έναν έξτρα ποδοσφαιριστή: τον Στόουνς!
E3DWMhHXIAISzH0_1_1.jpg

Ο Πεπ θέλησε να ρισκάρει και του βγήκε βάζοντας τον πανάκριβο Άγγλο αμυντικό (που μη λησμονούμε πως είχε κοστίσει 50 εκατομμύρια λίρες το 2016 από την Έβερτον), δίπλα στον Ντίας. Το δίδυμο «έπιασε» και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Σίτι δεν κοίταξε ξανά ποτέ πίσω, από το Νοέμβριο και μετά!

Να σημειώσω και κάτι ακόμα: Μπορεί ο Πεπ να ήταν η επιλογή για προπονητής της σεζόν, ωστόσο, δεν αλλάζω γνώμη: ο Μόγιες πέτυχε περισσότερα με βάση αυτά που είχε στη διάθεση του!

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0