Τένις

Open Ρώμης: Αυτοκράτορας της «αιώνιας πόλης» ο Ζβέρεφ! (video)

Open Ρώμης: Αυτοκράτορας της «αιώνιας πόλης» ο Ζβέρεφ! (video)

Μεγάλο come back στον τενιστικό χάρτη από τον Σάσα Ζβέρεφ, ο οποίος κατέκτησε το Masters 1000 της Ρώμης (2-0 σετ τον Τζάρι) και πηγαίνει με την «ψυχολογία στα ύψη» στο... Ρολάν Γκαρός!

Ένας εκπληκτικός Σάσα Ζβέρεφ «έκαμψε» δίχως μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του Χιλιανού, Νικολάς Τζάρι και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Masters 1000 τίτλου για πρώτη φορά από το 2021 και το Σινσινάτι.

Είναι γεγονός πως ο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Σάσα Ζβέρεφ έκανε μία σπουδαία εβδομάδα όπου παρήγαγε εξαιρετικό τένις. Έτσι λοιπόν, κάπως δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του BNL Internazionali για δεύτερη φορά στην καριέρα του (μετά από το 2018), κάμπτοντας την αντίσταση του επίσης σπουδαίου σε αυτό το τουρνουά, Χιλιανού, Νικολάς Τζάρι με 2-0 σετ (6-4, 7-5).

Το πρώτο σετ κινήθηκε σε κάπως συντηρητικά πλαίσια με τους δύο τενίστες να προστατεύουν το σερβίς τους, με τον 27χρονο Γερμανό να σπάει το σέρβις του Χιλιανού στα μισά του σετ. Ο Ζβέρεφ με ψυχραιμία «θωράκισε» το προβάδισμά του, δίχως να προσφέρει δικαιώματα στον Τζάρι και έφτασε στην εξασφάλιση του πρώτου σετ με 6-4.

Οι βάσεις είχαν μπει με τον Ζβέρεφ να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και να αντλεί σιγουριά από τα καθαρά χτυπήματά του και να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα. Οι δύο φιναλίστ βάδιζαν χέρι πόδι έως το 5-5 με τον Γερμανό να δείχνει την κλάση του στο τέλος και να καθαρίζει το παιχνίδι, σπάζοντας το σέρβις του αντιπάλου του (7-5).



Μία σπουδαία εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον Σάσα Ζβέρεφ να επανεμφανίζεται σε υψηλό επίπεδο και να προετοιμάζεται σιγά σιγά για το μεγάλο ραντεβού του Παρισιού. 



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0