Τένις

Ζβέρεφ και Τζάρι στη... ρωμαϊκή αρένα, για μια «μονομαχία» που σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο! (video)

Ζβέρεφ και Τζάρι στη... ρωμαϊκή αρένα, για μια «μονομαχία» που σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο! (video)

Ο Ζβέρεφ ψάχνει εξιλέωση στην πόλη που έκανε το μεγάλο «μπαμ» στα 20 του χρόνια, και ο Τζάρι παίζει το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Δύο παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες εξωαγωνιστικές περιπέτειες, δίνουν ένα «ραντεβού» με πολύ ξεχωριστή σημασία στον τελικό της Ρώμης.

Το τουρνουά της Ρώμης είχε σημαντικές απουσίες (Αλκαράθ, Σίνερ) αποκλεισμούς εκπλήξεις για κάποια εκ των φαβορί (Τζόκοβιτς, και σε μικρότερο βαθμό Μεντβέντεβ και Τσιτσιπάς).

Παρ΄όλα αυτά, δε στερήθηκε σε ενδιαφέρον και ανταγωνισμό, ενώ έμελλε να μας προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο ζευγάρι στον τελικό. Ένα παιχνίδι με σημασία πολύ ξεχωριστή για τους δύο «μονομάχους», που ξεφεύγει από το αγωνιστικό πλαίσιο.

Ο Ζβέρεφ έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τουρνουά στο οποίο βίωσε τις πρώτες πραγματικά λαμπρές στιγμές της καριέρας του. Στα 20 του χρόνια, ο Γερμανός είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό της Ρώμης, μέσα από ένα δύσκολο ταμπλό, και εκεί να κυριαρχήσει απόλυτα του Τζόκοβιτς (6-4, 6-3), τραβώντας πάνω του τα βλέμματα του παγκόσμιου τένις.

Ταυτόχρονα, διεκδικεί τον σημαντικότερο τίτλο του από το 2021 και τα ATP Finals που είχε κατακτήσει.

Πάνω απ’ όλα όμως, ψάχνει μια μεγάλη στιγμή που θα τον εξιλεώσει για τις εξωαγωνιστικές περιπέτειες που έχει αντιμετωπίσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και για τις οποίες, βέβαια, έχει ευθύνη και ο ίδιος.

Αυτός που μάλλον δεν έχει ευθύνη για όσα πέρασε στην καριέρα του, είναι ο Νίκολας Τζάρι, ο οποίος στις 14 Ιανουαρίου του 2020 είχε αποβληθεί από κάθε δραστηριότητα για 11 μήνες για ντόπινγκ.

Η ITF, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, αποφάνθηκε πως ο Χιλιανός «δεν έφερε σημαντική ευθύνη και γνώση για την παράβασή του.

Σήμερα, βιώνει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του. Έχει ήδη κατακτήσει τρις τίτλους ATP, αλλά ετοιμάζεται για το σημαντικότερο με διαφορά παιχνίδι της ζωής του. Στη διαδρομή του έως τον τελικό, απέκλεισε, μεταξύ άλλων, και τον Στέφανο Τσιτσιπά, σε μια συγκλονιστική «μάχη».

Όλα αυτά καθιστούν ξεκάθαρο πως ο τελικός της Ρώμης, τόσο για τον Ζβέρεφ, όσο και για τον Τζάρι, αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν αγώνα τένις.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0