Τένις

Ο Τσιτσιπάς ψάχνει τον καλό του εαυτό, τον οποίο (σχεδόν) πάντα βρίσκει στο Μόντε Κάρλο! (video)

Ο Τσιτσιπάς ψάχνει τον καλό του εαυτό, τον οποίο (σχεδόν) πάντα βρίσκει στο Μόντε Κάρλο! (video)

Στο τουρνουά που κάποτε είχε... δύο χρόνια να χάσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο μετά από καιρό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, απέναντι στον Λάζλο Ντζέρε (08/04).

Το παιχνίδι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της χωμάτινης σεζόν για τον Έλληνα πρωταθλητή, για τον οποίο το 2024 δεν έχει εξελιχθεί θετικά ως τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ευελπιστεί, λοιπόν, να βρει  και πάλι τον καλό του εαυτό, σε ένα τουρνουά που του ταιριάζει πάρα πολύ, και στο οποίο είχε πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό σερί, δύο διαδοχικών κατακτήσεων.

Το 2021, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να απωλέσει ούτε ένα σετ (!), επικρατώντας του Ρούμπλεφ στον τελικό, σε μια περίοδο που έπαιξε ίσως το κορυφαίο τένις της καριέρας του.

Ένα χρόνο αργότερα, επανέλαβε το επίτευγμα αυτό, κυριαρχώντας στον ημιτελικό με τον Ζβέρεβ και στον τελικό με τον Νταβίντοβιτς - Φοκίνα, αφού πρώτα είχε δυσκολυτεί πάρα πολύ να περάσει τον Σβάρτσμαν στα πρημιτελικά, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, όπου λίγο έλειψε να υποστεί μια απίθανη ανατροπή.

Πέρσι, το εντυπωσιακό σερί του Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο σταμάτησε από τον Τέιλορ Φριτζ στα προημιτελικά, και ο Ρούμπλεφ ήταν αυτός που τον διαδέχθηκε ως νικητής του τουρνουά.

Μένει να δούμε αν το Μόντε Κάρλο θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια αγωνιστική άνοδο του Τσιτσιπά, που θα τον ωθήσει εκ νέου στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0