Τένις

Οι «ρουκέτες» τελείωσαν: Ο Ίβο Κάρλοβιτς αποσύρεται από το τένις (video)

Οι «ρουκέτες» τελείωσαν: Ο Ίβο Κάρλοβιτς αποσύρεται από το τένις (video)
Ο Ίβο Κάρλοβιτς μπορεί να μη «σάρωσε» τους τίτλους, αλλά θα μείνει αξέχαστος στους φίλους του τένις, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο!

Μετά από 24 χρόνια καριέρας, στα 42 του, ο Ίβο Κάρλοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το τένις.


Έξι μήνες περίπου μετά και την απόσυρση του Τζον Ίσνερ, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα τέλος εποχής στο άθλημα. Όχι επειδή οι δυο τους είχαν τα απίστευτα επιτεύγματα άλλων θρύλων του τένις, αλλά γιατί σημάδεψαν το άθλημα με ένα διαφορετικό τρόπο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τις «ρουκέτες» που εκτόξευαν από τη γραμμή του σερβίς.



Ο Κάρλοβιτς είναι, σύμφωνα με πολλούς, ίσως ο καλύτερος σέρβερ στην ιστορία του τένις, κάτι που αποδεικνύεται από μια σειρά ρεκόρ.

Ο Κροάτης, όντας ο ψηλότερος τενίστας της ιστορίας (2.11μ, ίδιο ύψος έχει και ο Ράιλι Οπέλκα), έβλεπε το γήπεδο από τόσο ψηλά, που απλά «κάρφωνε» την μπάλα στο court. Οι αριθμοί του είναι συγκλονιστικοί. Αρχικά, με 13.728 άσους, είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον Ίσνερ.

Έχει κερδίσει, με αυτόν τον τρόπο, το 92% των service game του! Αντίθετα, έχει κερδίσει μόλις το 9% των service game των αντιπάλων του!. Όλα αυτά μαρτυρούν πολλά για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ένας τενίστας που πρακτικά δεν μπορούσε να παίξει ράλι, που στο backhand χτυπούσε μόνο με slice και που με ένα χτύπημα ανέβαινε κατευθείαν στο φιλέ, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια τόσο σπουδαία καριέρα, στην οποία κατέκτησε 8 τίτλους ATP και έφτασε μέχρι το νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, το 2018. Αγαπημένη του επιφάνεια ήταν, φυσικά, το γρασίδι.

Ένας παίκτης με τόσο ξεχωριστό στυλ, και με ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που έχουν εμφανιστεί στο άθλημα, όπως ήταν το σερβίς του, δεν μπορεί παρά να λείψει στους φίλους του τένις.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0