Τένις

ATP, Λος Κάμπος: Έκανε περίπατο ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τσόριτς και έφυγε για τελικό!

ATP, Λος Κάμπος: Έκανε περίπατο ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τσόριτς και έφυγε για τελικό!
«Ψέκασε, σκούπισε» και έφυγε για... τελικό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός στον ημιτελικό του Λος Κάμπος στο Μεξικό απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς (2-0 σετ με 6-3, 6-2) και έκλεισε θέση στον τρίτο του τελικό για φέτος. Απέναντί του ο Άλεξ Ντε Μινόρ, κόντρα στον οποίο έχει το απόλυτο.
Ο Μπόρνα Τσόριτς παραδοσιακά δυσκολεύει τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όχι όμως στο Λος Κάμπος και το Μεξικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής πιο εύκολα και απ' ότι και ο ίδιος πιθανότατα περίμενε, έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του (2-0 σετ με 6-3, 6-2) και θα παίξει στον τρίτο του τελικό για φέτος, διεκδικώντας το πρώτο του τρόπαιο. Πέντε (!) μπρέικ για τον Στέφανο, ο οποίος ανάγκασε τον Κροάτη να υποπέσει σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Απέναντί του στον τελικό θα βρεθεί ο Άλεξ Ντε Μινόρ, κόντρα στον οποίο ο Τσιτσιπάς έχει το απόλυτο στο tour.
Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς και στα δύο σετ, το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε πολύ νωρίς το μπρέικ όπου απλοποίησε την κατάσταση. Οι 7 άσοι του Στέφανου σε αντιδιαστολή με τα πέντε διπλά λάθη του Τσόριτς, δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στους δύο αθλητές στον ημιτελικό του Μεξικού. Οι 56-29 πόντοι υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή αποτελούν αμείλικτη απόδειξη της ανωτερότητάς του και της μέτριας βραδιάς του αντιπάλου του.
Κάπως έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στον τρίτο του τελικό για φέτος και πέμπτο συνολικά τους τελευταίους 12 μήνες, θέλοντας να βάλει «στοπ» στο μίνι-αρνητικό σερί των 5 χαμένων. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να πράξει ως συνήθως απέναντι στον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο19), κόντρα στον οποίο έχει το απόλυτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0