Τένις

Μουράτογλου για Χάλεπ: «Μαζί θα αποδείξουμε την αλήθεια»

Μουράτογλου για Χάλεπ: «Μαζί θα αποδείξουμε την αλήθεια»
Δηλώσεις του προπονητή της Σιμόνα Χάλεπ, Πάτρικ Μουράτογλου, αφότου βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.
Από τον Απρίλιο του 2022, η Σιμόνα Χάλεπ και ο Πάτρικ Μουράτογλου συνεργάζονται. Κάπως έτσι, ο πολύπειρος προπονητής κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, μετά το θετικό τεστ ντόπινγκ της τενίστριας από τη Ρουμανία, που βρίσκεται στο No.10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η Χάλεπ δήλωσε αθώα, αναφέροντας πως ποτέ δεν έχει πάρει ηθελημένα ή εν γνώσει της καμία απαγορευμένη ουσία, ενώ ο προπονητής της την αποκάλεσε «πρότυπο ακεραιότητας».

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω το μεγάλο σοκ που έχει υποστεί η ομάδα μας από τη στιγμή που η Σιμόνα με ενημέρωσε για το θετικό τεστ ντόπινγκ στο US Open.

Σε σχεδόν 30 χρόνια συνεργασίας με εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ καμία κατάσταση όπως αυτή. Εκτιμώ ότι πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί στενά με τη Σιμόνα ή τη γνωρίζουν προσωπικά έχουν ήδη πάρει θέση. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που τόνισαν, σε μια τόσο σημαντική στιγμή, ότι η Σιμόνα είναι μια γυναίκα με αξία.

Από τη στιγμή που βρέθηκε θετική η Σιμόνα την περασμένη εβδομάδα επέλεξα να μείνω σιωπηλός. Η προτεραιότητά μου ήταν να βάλω όλη μου την ενέργεια προκειμένου να τη βοηθήσω και να τη στηρίξω στο να αποκαλύψει την αλήθεια.

Γνωρίζοντας τη Σιμόνα τόσο καλά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι υπόδειγμα ακεραιότητας. Είναι εντελώς αντίθετη σε κάθε μορφή ντόπινγκ και ξέρω ότι δεν της έχει περάσει καν από το μυαλό να πάρει κάποια απαγορευμένη ουσία. Την εμπιστεύομαι 100% και μαζί θα αγωνιστούμε για να αποδείξουμε την αλήθεια».

Εικόνα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0