Τένις

«Βασίλισσα» και στο US Open η Σφιόντεκ (2-0 σετ την Ζαμπέ)! (video)

«Βασίλισσα» και στο US Open η Σφιόντεκ (2-0 σετ την Ζαμπέ)! (video)

Έχει πάρει φόρα και δύσκολα της σταματάς. Η Ίγκα Σφιόντεκ ήταν ισοπεδωτική απέναντι στην Ονς Ζαμπέ (2-0) και κατέκτησε τον τρίτο Grand Slam τίτλο καριέρας στο US Open.

Η Πολωνή Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης αποδεικνύει συνεχώς γιατί η κορυφή της ανήκει. Η Σφιόντεκ είναι η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο με τη διαφορά να είναι μεγάλη σε αρκετές περιπτώσεις.

Η Ίγκα μπήκε από την αρχή στο court θέλοντας να δείξει ποια είναι το «αφεντικό», πράγμα πολύ σημαντικό για να «κόψει» τον ενθουσιασμό στη φορμαρισμένη Ζαμπέ.

Η εκκίνηση και των δυο σετ εξελίχθηκε παρόμοια, με τη Σφιόντεκ να κάνει νωρίς το break και να φτάνει στο 3-0 games. Η Τυνήσια το πήρε πίσω (3-2) όμως στο πρώτο σετ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό τα Πολωνής, «χάνοντας το μυαλό» της και βρέθηκε να χάνει εύκολα (6-2).

Πάλι στο δεύτερο σετ βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς όμως η αντίδρασή της ήταν σαφώς καλύτερη. Το break της Νο1 του Ranking, διαδέχθηκε ένα από την Ζαμπέ, με τη Σφιόντεκ να απαντά με το «ίδιο νόμισμα» (4-2). Break  στο break στο break  για την Τυνήσια, η οποία δεν τα παράτησε και έφερε το καθοριστικό 2ο σετ στο 4-4.

Από εκεί και πέρα αμφότερες κράτησαν το σερβίς τους, με τη No5 του κόσμου να «σβήνει» μάλιστα ένα championship point και ο τελικός κρίθηκε στο tie break. Τεράστια αστάθεια και εκεί στο σερβίς τους με καμία από τις δύο να μη μπορεί να το κρατήσει και τα mini-breaks να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο τέλος όμως «μίλησε» η ποιότητα και η Σφιόντεκ πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο στο αμερικάνικο όπεν.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0