Τένις

Κύργιος: «Βαρέθηκα να απογοητεύω τους γύρω μου»

Κύργιος: «Βαρέθηκα να απογοητεύω τους γύρω μου»
Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το κίνητρο που απέκτησε ξανά και τον έχει αλλάξει αγωνιστικά και ψυχολογικά, τους τελευταίους μήνες.
Η πρόκριση του Νικ Κύργιου κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά του US Open, ήταν ακόμα μία επιτυχία το τελευταίο χρονικό διάστημα και στη συνέντευξη Τύπου μετά από αυτήν, μίλησε στο κίνητρο που έχει βρει και πάλι στο τένις.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Νιώθω πως παίζω για κάτι περισσότερο από τον εαυτό μου. Έχω πολλούς ανθρώπους πίσω μου, πολλή υποστήριξη. Επίσης πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν για μένα και προσπαθούν να με ρίξουν συνεχώς. Αυτό μου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο.

Λείπω από το σπίτι εδώ και 4 μήνες και τον περισσότερο απ’ αυτό τον καιρό δεν μπορώ να δω την οικογένειά μου. Οπότε θέλω να δώσω αξία σ’ αυτό το ταξίδι, να το κάνω αξιομνημόνευτο για όλους εμάς. Ελπίζω πως θα μπορέσω να το κάνω και μετά θα επιστρέψω στο σπίτι για να το γιορτάσω.

Θα προσπαθήσω να μην απογοητεύσω τον κόσμο. Μερικά χρόνια πριν εδώ έχασα εδώ στον 3ο γύρο και ήταν μια από τις χειρότερες εμπειρίες μου, γιατί περίμενα πολλά από τον εαυτό μου. Τώρα επιτέλους μπορώ να τους αποδείξω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά και πως έχω μεγάλο κίνητρο. Αν κερδίσω τελικά ένα Grand Slam, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να έχω το ίδιο κίνητρο.

Γενικά αποφάσισα να βελτιώσω πρώτα τη φυσική μου κατάσταση και να δω πως θα πάνε τα πράγματα. Αυτή τη χρονιά ξεκίνησα να κάνω πολλές νίκες, οπότε το κίνητρό μου εκτοξεύτηκε. Τώρα είναι ευκολότερο να πηγαίνω για προπόνηση, να ξυπνάω κάθε μέρα το πρωί και να τα κάνω όλα σωστά.

Είχα βαρεθεί να τους απογοητεύω όλους και τώρα τους κάνω υπερήφανους. Δεν λένε αρνητικά πράγματα για μένα πλέον, ήθελα να αλλάξω το αφήγημα. Ήμουν καταθλιπτικός και ήθελα να το αλλάξω αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0