Τένις

Roland Garros: Ο Ναδάλ υπέταξε με 3-1 τον Τζόκοβιτς και απέδειξε ξανά ότι είναι ο βασιλιάς στο χώμα! (video)

Roland Garros: Ο Ναδάλ υπέταξε με 3-1 τον Τζόκοβιτς και απέδειξε ξανά ότι είναι ο βασιλιάς στο χώμα! (video)

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα ο Ράφα Ναδάλ κατάφερε να επικρατήσει του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Μια αναμέτρηση η οποία πήγε σύμφωνα με τα προγνωστικά. Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ έδωσαν την ψυχή τους στο Παρίσι, με τον δεύτερο να παίρνει τη νίκη εν τέλει με 3-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4)) και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros –πετώντας εκτός διοργάνωσης τον περσινό νικητή. Οι δυο τους πάλεψαν για 4 ώρες και 12 λεπτά σε μια επική μονομαχία, με τον Ισπανό να φεύγει αεράτος για τη 15η του παρουσία στη διοργάνωση.

Ο Ναδάλ μπήκε πολύ δυναμικά από το πρώτο σετ κάνοντας το 2-0 κι εν συνεχεία σβήνοντας ένα game που του ανέβασε κάθετα την ψυχολογία για το 3-1. Αφού κατάφερε να «σπάσει» και το σερβίς του Τζόκοβιτς το να φτάσει στο 5-1 ήταν… παιχνιδάκι, παίρνοντας το σετ με 6-2 έπειτα από 50 ολόκληρα λεπτά!

Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός προηγήθηκε με double break για το 3-0, με τον Τζόκοβιτς να κάνει έπειτα το break για το 3-1.Από εκείνο το σημείο ο Σέρβος άρχισε να ανεβάζει στροφές. Μπόρεσε, μετά από ράλι 20 λεπτών (!), να ισοφαρίσει σε 3-3 και με πολλή δυσκολία να κάνει το 1-1 με 6-4. Το σετ αυτό διήρκησε 84 λεπτά, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν!

Μπορεί το μομέντουμ να έλεγε Νόλε, η πραγματικότητα όμως ήταν υπέρ του Ράφα. Η απάντηση του Ισπανού ήρθε δυναμικά καθώς με break πήρε προβάδισμα με 2-0 κι έπειτα με 3-1 στο τρίτο σετ. Τελικά ο –προσεχώς– 36χρονος συνέχισε το… βιολί του, παίρνοντας και πάλι προβάδισμα στα σετ (2-1) καθώς το κατέκτησε και αυτό με 6-2.

Αν μέχρι εκείνο το σημείο έλεγε κανείς πως τα έχει δει όλα, τότε θα έλεγε ψέματα. Το τέταρτο σετ ήταν το κάτι άλλο. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε αρχικά με 3-0 και ύστερα με 5-2, γεγονός που έδειχνε πως θα οδηγηθούμε σε decider set. Αυτό όμως ο Ναδάλ δεν το επέτρεψε.

Στο 9ο game ο Ισπανός έσβησε δύο set points, έκανε ένα τεράστιο break και μείωσε σε 5-4. Τελικά το ματς οδηγήθηκε στο tie break και ο Σέρβος πρωταθλητής είχε ξεκάθαρα την ψυχολογία με το μέρος του. Έτσι λοιπόν προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 6-1 έσβησε με 2 μεγάλα σερβίς και μια επιστροφή winner τα 3 πρώτα match points, όμως ο Ισπανός δεν έπεφτε κάτω με τίποτα.

Κατάφερε να πάρει τους έξι επόμενους πόντους και τελικά έκλεισε το ματς παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα ημιτελικά τον περιμένει ήδη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος έβγαλε νωρίτερα εκτός τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ναδάλ είχε 57 winner και 43 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Τζόκοβιτς είχε 48 winners και 53 αβίαστα λάθη. 

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0