Τένις

Roland Garros: Ο 19χρονος Ρουν έβαλε τέλος στο παριζιάνικο ταξίδι του Τσιτσιπά! (video)

Roland Garros: Ο 19χρονος Ρουν έβαλε τέλος στο παριζιάνικο ταξίδι του Τσιτσιπά! (video)

Ήττα με 3-1 σετ και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον Roland Garros, ο οποίος βρήκε απέναντί τον έναν εξαιρετικό Χόλγκερ Ρουν.

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήρθε αντιμέτωπος με την ήττα με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) από τον 19χρονο Χόλγκερ Ρουν, ο οποίος συνεχίζει δυναμικά στα προημιτελικά.

Μάλιστα ο Ρουν έγραψε και ιστορία όχι μόνο γιατί αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, αλλά έγινε και ο πρώτος Δανός παγκοσμίως που καταφέρνει να φτάσει στους «8» του παριζιάνικου Grand Slam!

Αν και ο Τσιτσιπάς μπήκε αρκετά δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1, ο αντίπαλός του αντέδρασε άμεσα. Αρχικά ισοφάρισε σε 3-3, για να προηγηθεί αργότερα με 6-5. Τελικά το τέλος του πρώτου σετ ήρθε στο 3ο του set point, κάνοντας το 1-0 με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έφερε το ματς στα ίσα. Εξ αρχής κράτησε το σερβίς του για να κάνει πρώτα το 2-1 και στη συνέχεια το 5-6 και τελικά να παίρνει το σετ, με love service game, με 6-3.

Στο τρίτο σετ η εμφάνιση του Στέφανου δεν ήταν παρόμοια. Τα τέσσερα αβίαστα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στον Ρουν να βγει μπροστά με 4-2, ενώ στη συνέχεια ο Δανός κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games και πήρε το 3ο σετ με 6-3.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς αρχικά βρέθηκε μπροστά με 2-1, όμως γρήγορα ο 19χρονος με break πήρε προβάδισμα με 3-2. Με νέο break έκανε το 5-2 για να κλείσει το σετ με 6-4, έπειτα από τρία σβησμένα break points του Έλληνα.

Στον επόμενο γύρο ο Ρουν θα συναντήσει το Νο8 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε (3-1) τον Χούμπερτ Χούρκατς. Τέλος ο Δανός, ανεξαρτήτου του αν θα αποκλειστεί στον επόμενο γύρο ή όχι, την επόμενη εβδομάδα θα ανεβεί στο Νο 28 του πίνακα, σημειώνοντας career high!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0