Τένις

Αλκαράθ: «Η μεγαλύτερη μου νίκη σε χωμάτινη επιφάνεια - Νίκησα το φαβορί για τον τίτλο»

Αλκαράθ: «Η μεγαλύτερη μου νίκη σε χωμάτινη επιφάνεια - Νίκησα το φαβορί για τον τίτλο»

Το παιδί θαύμα του ισπανικού τένις, Κάρλος Αλκαράθ, παραδέχθηκε στον απόηχο της μεγάλης επικράτησης του επί του Τσιτσιπά, ότι αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη του νίκη στη χωμάτινη επιφάνεια, θέτοντας εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

O Κάρλος Αλκαράθ πλέει σε πελάγη ευτυχίας και ικανοποίησης μετά την τεράστια νίκη του επί του Έλληνα πρωταθλητή και την πρόκριση του στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο νεαρός Ισπανός, που κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος και τρίτη συνολικά σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τον Τσιτσιπά, σκαρφάλωσε στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, όντας ο ένατος νεαρότερος που το καταφέρνει και από τη νέα εβδομάδα θα είναι «κάτοικος» top-10. Διαβολική σύμπτωση.

Ο Αλκαράθ μίλησε για το παιχνίδι του με τον Τσιτσιπά, τις σκέψεις του μέσα στον αγώνα καθώς και για το μέλλον του τουρνουά, αρχής γενομένης από τα ημιτελικά απέναντι στο Νο 25 της γενικής κατάταξης, Άλεξ ντε Μινόρ.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του 18χρονου: «Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια. Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Το κλίμα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα.

Νομίζω ότι σήμερα νίκησα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο».

Ως προς τις σκέψεις που έκανε κατά τη διάρκεια του παιχνδιού και ειδικότερα στο 2ο σετ με την επική επιστροφή του Έλληνα τενίστα, συμπλήρωσε: «Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Από την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο σετ και να πάρω τη νίκη».

Τέλος και όσο για το toilet break που πήρε μετά το come-back του Στέφανου, απάντησε πως: «Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου σετ και συγκεντρώθηκα στο αποφασιστικό τελευταίο σετ. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα να βγω στο 3ο σετ και να τα δώσω όλα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0