Τένις

Αλύγιστος Τσιτσιπάς, πήρε επική πρόκριση στα ημιτελικά του Monte Carlo απέναντι στον Σβάρτσμαν! (video)

Αλύγιστος Τσιτσιπάς, πήρε επική πρόκριση στα ημιτελικά του Monte Carlo απέναντι στον Σβάρτσμαν! (video)

Ένα πρωτοφανές black out έπαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα μέσα του δεύτερου σετ απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, αλλά βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Κατέκτησε έξι συνεχόμενα games, έμοιαζε… αλύγιστος και με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 6-4), πήρε την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Monte Carlo!

Μπορεί το όνομα του Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που φιγουράρει στο νούμερο 16 της κατάταξης, να είναι ηχηρό, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους ποιοτικότερους τενίστες στην Ευρώπη! Πήρε το πρώτο σετ, έχασε το δεύτερο, έμοιαζε δεδομένο πως θα ηττηθεί και τα ανέτρεψε όλα… Πώς φτάσαμε όμως ως εκεί;

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας τενίστας είχε και πάλι ως «όπλο» το σερβίς του. Ξεκίνησε εξαιρετικά στο ματς, με δύο break και 3-0 στα games και το 6-2 στο πρώτο σετ, ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία.


Ο Σβάρτσμαν περίμενε διαφορετικά την αναμέτρηση και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξέλιξή της ούτε στην δεύτερη… ευκαιρία που είχε. Έχασε ξανά νωρίς το σερβίς του και το 3-1 που διαμορφώθηκε από νωρίς στα games, επί της ουσίας άλλαξε εκεί που έμοιαζε πως όλα είχαν τελειώσει.

Ο Τσιτσιπάς είδε τον αντίπαλό του να παίρνει οκτώ συνεχόμενους πόντους και 14 από τους επόμενους 16, να κάνει το πρώτο του break και να μειώνει σε 5-4.

Η ψυχολογία στο κορτ είχε ανατραπεί πλήρως. Οδηγηθήκαμε σε tie break, ο Αργεντινός ήταν καλύτερος και έφτασε στην ισοφάριση των σετ (1-1) με το υπέρ του 7-3.


Έμενε να δούμε αν και ποια θα ήταν η απάντηση που είχε να επιδείξει ο Έλληνας τενίστας στο τρίτο και καθοριστικότερο σετ, αλλά η ψυχολογία του δεν ήταν καθόλου καλή. Έχασε τα πρώτα τέσσερα games  και όλα έδειχναν πως απλώς αναμένουμε το τέλος της αναμέτρησης.


Ο Έλληνας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Έκανε δύο break, βρήκε ρυθμό μέσα από το σερβίς του και με έξι συνεχόμενα κερδισμένα games έφτασε σε μία επική νίκη και πρόκριση στον ημιτελικό του Monte Carlo, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Σβέρεφ στην 9η συνάντησή τους!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0