Τένις

Indian Wells: Άδοξο τέλος στον τελικό για τη Σάκκαρη, αλλά από αύριο... top 3! (video)

Indian Wells: Άδοξο τέλος στον τελικό για τη Σάκκαρη, αλλά από αύριο... top 3! (video)

Ήττα για την Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells από την εξαιρετική Ίγκα Σβιόντεκ - Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα φιγουράρει από άυριο (21/3) η Ελληνίδα!

Αντιμέτωπη με την ήττα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) ήρθε η Μαρία Σάκκαρη από την Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells στην Καλιφόρνια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να παίξει το τένις που η ίδια ήθελε και υπέπεσε σε αρκετά λάθη τα οποία τελικά της κόστισαν τον τίτλο.

Με τον ιδανικότερο τόπο ξεκίνησε το πρώτο σετ για τη Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκμεταλλεύτηκε τα δύο λάθη της Σβιόντεκ και με break με love έκανε το 1-0, με την Πολωνή ωστόσο να απαντά στο επόμενο game εξ αιτίας double fault της Σάκκαρη.

Η Μαρία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 κι ένα μεγάλο forehand winner της, ωστόσο η χαρά της δεν κράτησε για πολύ. Η Σβιόντεκ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει μόνο, αλλά έκανε μάλιστα το 4-2! Αυτό προέκυψε από τα επανειλημμένα λάθη της 26χρονης, η οποία όμως μπόρεσε να απαντήσει με break για το 4-3.

Στη συνέχεια η Ελληνίδα μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, κρατώντας για πρώτη φορά το σερβίς της στον αποψινό τελικό. Η Πολωνή, όμως, δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει από τα χέρια της κάνοντας αρχικά το 5-4 και, έπειτα από δύο χαμένα set points, σημείωσε και το 6-4 για να πάρει το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με σχετική ευκολία για την Σβιόντεκ. Πιο συγκεκριμένα αφού κράτησε άνετα το σερβίς της, έκανε στη συνέχεια το 1-0. Η Σάκκαρη, ωστόσο, με break έφερε ξανά το game στα ίσα, κάτι που δεν κράτησε για πολύ αφού η Πολωνή πήρε πάλι προβάδισμα με 4-1, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ίδια τα λάθη της Σάκκαρη.

Το δεύτερο break για την Σβιόντεκ ήρθε και μαζί με αυτό το 5-1 ενώ το τελευταίο game άνηκε κι αυτό σε εκείνη, όπως και ο φετινός τίτλος. Για την Σάκκαρη όμως υπάρχει μια γλύκα στην ήττα της, καθώς από αύριο θα βρίσκεται στο top 3 της παγκόσμιας κατάταξης του WTA.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0