Τένις

Ελλάδα - Τζαμάικα: Φοβερή ανατροπή σε 3-2 και ολοταχώς για άνοδο στο Davis Cup! (video)

Ελλάδα - Τζαμάικα: Φοβερή ανατροπή σε 3-2 και ολοταχώς για άνοδο στο Davis Cup! (video)

Την Παρασκευή (5/3) η Ελλάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 σετ από την Τζαμάικα και πλέον η ανατροπή είναι γεγονός, με την Εθνική να οδεύει για άνοδο στο Davis Cup και το γήπεδο στην Παλλήνη να την αποθεώνει!

Σχετικά Άρθρα

Από το 0-2 σετ της Παρασκευής η Εθνική ομάδα τένις έφθασε στο 3-2 σετ επί της Τζαμάικα για το Davis Cup, εν μέσω απίστευτης αποθέωσης στην Παλλήνη.

Τίποτα ωστόσο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν ο κόσμος δεν είχε ανταποκριθεί με τόσο μεγάλη θέρμη στο κάλεσμα! Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και η Εθνική ομάδα τένις ανδρών με τρεις συνεχόμενες νίκες επικράτησε με της Τζαμάικας και εξασφάλισε το δικαίωμα το φθινόπωρο να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, τη World Group 1 στο Davis Cup.

Την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας «υπέγραψε» ο Πέτρος Τσιτσιπάς, καθώς στο 5ο και κομβικότερο αγώνα της σειράς νίκησε τον Ρόουλαντ Φίλιπς με 4-6, 6-4, 6-4, με άμεση συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας της Τζαμάικας στην 3η κατηγορία της διοργάνωσης.

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας τενίστας ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Ρόουλαντ Φίλιπς, παρότι έχασε το πρώτο σετ!

Παρά ταύτα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς διατήρησε την ψυχραιμία του, αρχικά ισοφάρισε σε 1-1, με 6-4 και εν τέλει ξεκίνησε να κυριαρχεί. Στο τελευταίο σετ, έφτασε στο 5-2 και στο 40-0, αλλά δεν τελείωσε εκεί τον αγώνα. Ο Φίλιπς πέτυχε ένα απίστευτο break, μείωσε σε 5-4, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το game για το 6-4 και την τελική νίκη της Εθνικής ομάδας, σε ένα απίστευτο βράδυ με την ελληνική ψυχή να οδηγεί σε μία φοβερή ανατροπή!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0