Τένις

Australian Open: «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς μπροστά στον εξαιρετικό Μεντβέντεφ! (video)

Australian Open: «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς μπροστά στον εξαιρετικό Μεντβέντεφ! (video)
Αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά που δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις που χρειαζόταν απέναντι στον εξαιρετικό Ντανιίλ Μεντβέντεφ που δίκαια πήρε την πρόκριση στον τελικό του Australian Open.
Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Ρώσο να προκρίνεται στον τελικό του Australian Open επικρατώντας με 3-1 σετ (7-6, 4-6, 6-4, 6-1). Εκεί τον περιμένει ο Ραφαέλ Ναδάλ που προκρίθηκε νωρίτερα κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι και είναι έτοιμος να σπάσει ρεκόρ διεκδικώντας το 21ο Grand Slam στην καριέρα του!

Ο Αγώνας

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το πρώτο σετ. Ο Μεντβέντεφ έδειξε μεγάλη ψυχραιμία στο tie break, πήρε πίσω το mini break και με εξαιρετικά χτυπήματα έκανε το 1-0 (7-6). Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να έχει μεγάλο πρόβλημα στο σερβίς του Ρώσου.

Ο Στέφανος βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν στο σερβίς του Μεντβέντεφ, έκανε δύο break και πήρε το δεύτερο σετ (4-6). Ο Ρώσος είχε ήδη αρχίσει να δείχνει εκνευρισμένος και να διαμαρτύρεται στον διαιτητή για… καθυστερήσεις του Τσιτσιπά αλλά και coaching από τη μεριά του πατέρα του Απόστολο. Το κοινό ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Στέφανου κάτι που επίσης δεν «βοηθούσε» τον Μεντβέντεφ στο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Η ένταση του Ρώσου φάνηκε να τον πεισμώνει και έτσι στο τρίτο σετ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τσιτσιπά. Έτσι ο Μεντβέντεφ την τρίτη φορά που δημιούργησε τριπλό break point κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και έκλεισε το σετ με 6-4 και πλέον προηγουνταν με 2-1 σετ. O Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης έπαιξε εξαιρετικά και κατάκτησε δίκαια το 3ο σετ.

Ο Ρώσος είχε το πάνω χέρι στο ματς με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε και έκανε το κρίσιμο break στο τέταρτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του φτάνοντας στο επιβλητικό 6-1!

Μια δίκαιη πρόκριση για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν ανώτερος από τον Τσιτσιπά, που δεν βρήκε ποτέ λύσεις στο σερβίς του Ρώσου. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Στέφανος αποκλείεται στα ημιτελικά του Australian Open από τον Μεντβέντεφ.

 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0