Τένις

Θριαμβευτική πρόκριση για τη Σάκκαρη στους «16» του Australian Open! (video)

Θριαμβευτική πρόκριση για τη Σάκκαρη στους «16» του Australian Open! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-0 σετ απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από την Ρωσίδα και προκρίθηκε στους «16» του Australian Open.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη τον αγώνα της με τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα στην «John Cain Arena» της Μελβούρνης, παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 8) επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) της 24χρονης Ρωσίδας (Νο 32) και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 21) η οποία επιβλήθηκε της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο 63) με 2-0 σετ.

Ο αγώνας

Η Κουντερμέτοβα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έκανε εύκολα το 1-0 με την Μαρία Σάκκαρη να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 γκέιμ. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία της Ελληνίδα τενίστρια να κάνει το break αλλά η Ρωσίδα κατάφερε να περάσει μπροστά με 2-1.

Η Κουντερμέτοβα έχοντας την τύχη με το μέρος της και μετά από ένα λάθος της Ελληνίδας τενίστριας έκανε το 3-1. Από εκεί και πέρα η Μαρία Σάκκαρη αρχικά μείωσε σε 3-2 αν και ήταν πίσω 40-0 και εκεί ουσιαστικά γύρισε το σετ.

Μετά από ένα λάθος της Ρωσίδας η Μαρία ισοφάρισε σε 3-3 και στο αμέσως επόμενο κατάφερε να περάσει μπροστά με 4-3. Στο σημείο αυτό η Κουντερμέτοβα πήρε ιατρικό time out καθώς αντιμετώπιζε κάποιους πόνους στην κοιλιακή χώρα ωστόσο επέστρεψε στην αναμέτρηση. Η Κουντερμέτοβα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ρυθμό που είχε βρει Ελληνίδα τενίστρια και έτσι η Σάκκαρη έκανε εύκολα το 5-3.

Η Κουντερμέτοβα κατάφερε να πάρει το επόμενο game και μειώσει σε 5-4, ωστόσο η Σάκκαρη στο 6ο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ρωσίδα και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, κάνοντας επίδειξη ισχύος απέναντι στη Ρωσίδα. Ξεκινώνητας με break η Μαρία μπήκε σε θέση οδηγού στο σετ, ενώ κρατώντας το σερβίς της έφτασε άνετα στο 2-0.

Η Κουντερμέτοβα έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Σάκκαρη, η οποία επέτρεψε στην αντίπαλό της να πάρει μόλις ένα game, κλείνοντας το σετ με το εμφατικό 6-1.

Έτσι, σε 89 λεπτά η Σάκκαρη πέρασε στον τέταρτο γύρο για δεύτερη φορά στην καριέρα της, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ακόμα σετ στη Μελβούρνη!

 


www.bnsports.gr
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0