Τένις

Australian Open: «Σίφουνας» η Σάκκαρη, ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο της Ζενγκ! (video)

Australian Open: «Σίφουνας» η Σάκκαρη, ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο της Ζενγκ! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Κινγουέν Ζενγκ στον δεύτερο γύρο του Australian Open και εξασφάλισε το «εισιτήριό» της για την επόμενη φάση του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Βερόνικα Κουντερμέντοβα (21/01)!

Συνέχεια στις πειστικές της εμφανίσεις στο Australian Open έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, αφού επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Κινγουέν Ζενγκ, Νο.108 στην παγκόσμια κατάταξη και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τον 3ο γύρο του τουρνουά. Εκεί, όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέντοβα (Νο.28).


Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια φρόντισε να δείξει με το… καλημέρα τις διαθέσεις της. Από το πρώτο game έψαξε το break στο παιχνίδι και παρότι είχε δύο ευκαιρίες για να το πετύχει δεν το κατάφερε. Ωστόσο, κρατώντας άνετα το δικό της σερβίς και με τέσσερις σερί κερδισμένους πόντους σε αυτό της αντιπάλου, έκανε το 2-1 και πήρε προβάδισμα.

Το έργο «έπαιξε» σε επανάληψη στα επόμενα τέσσερα games. Η Σάκκαρη κράτησε άνετα το δικό της σερβίς και είτε εύκολα, είτε πιο δύσκολα «έσπασε» αυτό της Ζενγκ, κλείνοντας το πρώτο σετ με 6-1! Προφανώς, τα χαμηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων της αντιπάλου της τόσο στο πρώτο (47%), όσο και στο δεύτερο σερβίς (23%), διευκόλυναν το έργο της Ελληνίδας τενίστριας, που έκλεισε το πρώτο σετ έχοντας πάρει το 76% των πόντων, όταν σέρβιρε η ίδια!


Στο δεύτερο σετ η 19χρονη Κινέζα, αντίπαλος της Σάκκαρη, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς να καταφέρει να αλλάξει δραματικά την εικόνα του αγώνα. Το πρώτο game κρατήθηκε με ευκολία από τη Μαρία, ενώ στο αμέσως επόμενο κατάφερε να βρει ένα γρήγορο break. Η Ζενγκ πάλεψε για να το ανταποδώσει, αλλά στις κρίσιμες στιγμές η Σάκκαρη έβρισκε τις λύσεις από τη γραμμή του σερβίς.

Με το σκορ διαμορφωμένο στο 5-2 υπέρ της Ελληνίδας τενίστριας, φαινόταν πως η Ζενγκ θα κρατούσε εύκολα το σερβίς της. Αντιθέτως, παρότι προηγήθηκε με 40-0, πιέστηκε πολύ μέχρις ότου καταφέρει να το κλείσει. Η Σάκκαρη σέρβιρε για το ματς και παρότι προηγήθηκε με 40-15, δέχθηκε το πρώτο break στο παιχνίδι, αλλά το... λάθος διορθώθηκε άμεσα.

Ανταπέδωσε το break στη Ζενγκ και έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-4, έστω και πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν. Με το υπέρ της 2-0 σετ (6-1, 6-4) πέρασε στον τρίτο γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κουντερμέντοβα την Παρασκευή (21/01), με την ώρα του παιχνιδιού να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0