Τένις

Ναδάλ: «Εγωιστές οι ανεμβολίαστοι!» (video)

Ναδάλ: «Εγωιστές οι ανεμβολίαστοι!» (video)

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας, Ράφα Ναδάλ, μίλησε για την πανδημία και το θέμα του εμβολίου, ενώ σχολίασε και τη νίκη της χώρας του κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ράφα Ναδάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικά ΜΜΕ, μίλησε για το μεγάλο θέμα του εμβολιασμού που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στο τένις, δίνοντας τη δική του άποψη για τη σημασία των εμβολίων.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ωστόσο αυτή η θέση μου φαίνεται κάπως εγωιστική», δήλωσε ο Ισπανός. «Έχουμε υποφέρει πολύ. Σαφώς και δεν γνωρίζουμε 100% τις επιπτώσεις των εμβολίων, αλλά από την άλλη γνωρίζουμε ποια θα είναι η επίδραση του ιού αν δεν εμβολιαστούμε. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς.

Η Ισπανία είναι μια χώρα που πέρασε πολλά, αλλά σήμερα είναι μια από τις χώρες που επηρεάζεται λιγότερο από τον ιό κι αυτό συμβαίνει γιατί πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας είναι εμβολιασμένο».

Ο Ναδάλ αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο αλληλεγγύης για την πανδημία, μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, μαζί με τον Ισπανό παίκτη του μπάσκετ Πάου Γκασόλ, αλλά και με τον Ερυθρό Σταυρό έχοντας συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι από αυτή την κατάσταση. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι αρκετά δύσκολα. Πολλοί άνθρωποι έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο 35χρονος Ισπανός και κάτοχος 20 major τίτλων, αναφέρθηκε και στη νίκη της Ισπανίας στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. «Η Σουηδία έχασε από τη Γεωργία κι εμείς πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέσα στην Ελλάδα. Η ομάδα είναι νέα και συνεχίζει να βελτιώνεται συνεχώς. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν αρκετά περίπλοκά για εμάς, αλλά φαίνεται ότι βρίσκουμε ξανά το δρόμο μας».

Ο Ναδάλ αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στα κορτ στο τουρνουά επίδειξης Mubadala World Tennis Championship που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι το διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου.



www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0