Τένις

Indian Wells: Εκτός ημιτελικών ο Τσιτσιπάς! (video)

Indian Wells: Εκτός ημιτελικών ο Τσιτσιπάς! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Νικολόζ Μπασιλασβίλι, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-1 σετ και αποχαιρέτησε έτσι το Indian Wells.

Αντιμέτωπος με την ήττα με 2-1 (6-4, 2-6, 6-4) σετ από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι ήρθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Indian Wells. Με τον τρόπο αυτό ο Έλληνας τενίστας αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, έχοντας προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να φτάσει σ’ εκείνο το σημείο καθώς κέρδισε στο όριο, με ανατροπές, τους Φονίνι και Ντε Μινόρ, όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο, το βράδυ της Παρασκευής (15/10). Αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Γεωργιανού σε ATP 1000 και για πρώτη φορά κερδίζει παίκτη που είναι στο Νο 3 κόσμου.

Στο 1ο σετ ο Μπασιλασβίλι ξεκίνησε με τριπλό break point και έφτασε χωρίς να χάσει πόντο στο break (1-0). Στη συνέχεια ο Γεωργιανός έσβησε το break point του Έλληνα στο 2ο game και προηγήθηκε με 2-0.

Με love service game ο Στέφανος μείωσε σε 2-1, ενώ ο αντίπαλός του με νέο break έφτασε στο 4-1. Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να μειώσει σε 5-4, όμως εν τέλει με την απώλεια του επόμενου game έχασε το σετ (6-4).

Στο 2ο σετ, ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε γρήγορα με 2-1 με όπλο το… σερβίς του και με break έκανε το 3-1. Ο Στέφανος πήρε ένα ευρύ προβάδισμα με 4-1, ενώ με break ο Μπασιλασβίλι μείωσε σε 4-2. Τελικά το Νο 3 του ταμπλό συνέχισε την καλή του εμφάνιση και έκλεισε το σετ κατακτώντας το με 6-2. Μάλιστα ο Μπασιλασβίλι έχει 14 αβίαστα και ο Τσιτσιπάς μόλις 3!

Ο Μπασιλαβίλι ξεκίνησε με μπρέικ στο τρίτο σετ, κράτησε το σερβίς του αμέσως μετά (παρότι ο Τσιτσιπάς είχε διπλό μπρέικ πόιντ) και φάνηκε να παίρνει το... πάνω χέρι. Ο Έλληνας πρωταθλητής ωστόσο, δεν τα... παράτησε. Μείωσε σε 2-1 με το δικό του σερβίς (δείχνοντας να τραυματίζεται ελαφρά μετά από μία άτσαλη πτώση του στο 40-0), έκανε μπρέικ αμέσως μετά και υπερασπίστηκε ξανά το δικό του σερβίς, «γυρίζοντας» το σετ σε 3-2.

Στο 6ο γκέιμ ο Μπασιλασβίλι έβγαλε αντίδραση και το κατέκτησε χωρίς να χάσει πόντο, ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ αμέσως μετά έκανε δεύτερο μπρέικ εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά. Ο Γεωργιανός πήρε και τρίτο σερί γκέιμ, φτάνοντας στο 5-3, όμως ο Τσιτσιπάς έβγαλε ξανά «αντίδραση», μειώνοντας σε 5-4 με δύο σερί άσους στα τελευταία χτυπήματά του από το 30-15.

Στο 10ο γκέιμ ο Μπασιλασβίλι πήγε γρήγορα στο 30-0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 30-30, όμως ένας άσος του Γεωργιανού στο πιο καθοριστικό σημείο και ένα κάκιστο μπάκχαντ του Έλληνα άσου, έβαλαν τέλος στο ματς, με την πορεία του 22χρονου Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνεται στα προημιτελικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0