Τένις

Τσιτσιπάς: «Το Indian Wells είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά τένις»

Τσιτσιπάς: «Το Indian Wells είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά τένις»

Όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του Indian Wells.

Σχετικά Άρθρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την 3η εμφάνισή του στο Indian Wells, δείχνοντας ενθουσιασμένος που το επέστρεψε μετά από την περσινή ακύρωσή του λόγω της πανδημίας.

«Η Καλιφόρνια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τένις με υπέροχο κόσμο και ιδανικές συνθήκες», είπε ο Νο3 του κόσμου. «Όσον αφορά την οργάνωση είναι απλά υπέροχη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι το Indian Wells είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά τένις του κόσμου και κάθε παίκτης είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται εδώ. Μπορώ να πω ότι όπως και στο Μαϊάμι έτσι κι εδώ αισθάνεται σαν να παίζει σε slam. Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρά που θυμίζει κάτι τέτοιο».

Ο Τσιτσιπάς έφτασε στην Καλιφόρνια μετά από τη συμμετοχή του, αλλά και τη συνεισφορά του με την ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup.

«Νομίζω ότι οι ομαδικοί αγώνες είναι απαραίτητοι στο άθλημά μας. Πάντα επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας, κάτι που βλέπετε όλοι συνήθως στο Tour. Οι παίκτες κάνουν τα δικά τους πράγματα. Δεν υπάρχει κοινωνικοποίηση.

Στο Laver Cup, τρώμε όλοι μαζί και όλοι κάνουμε παρέα μεταξύ μας. Φυσικά όλοι είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορούμε και μοιραζόμαστε πράγματα κι αυτή ουσιαστικά είναι η νοοτροπία πίσω από αυτό».

Για μια ακόμη φορά, μετά από την περιοδεία στις ΗΠΑ, το US Open, αλλά και το Laver Cup στη Βοστώνη, ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και πάλι μπροστά σε αμερικανικό κοινό.

«Οι Αμερικανοί αγαπούν τον αθλητισμό. Το αμερικανικό κοινό εκτιμά το υψηλό επιπέδου τένις. Ασχολούνται πραγματικά με το τένις τα τελευταία χρόνια. Είχαν σπουδαίους τενίστες. Εγώ μεγάλωσα με Πιτ Σάμπρας, Αντρέ Αγκάσι, Μάικλ Τσανγκ και Τζιμ Κούριερ. Έδωσαν πολλά στο άθλημα κι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έχει κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τον 2ο γύρο στο τουρνουά θα αντιμετωπίσει στη 2η φάση έναν εκ των Πέδρο Μαρτίνεθ και τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό, Ρομπέρτο Μαρκόρα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0