Τένις

US Open: Ιστορική πρόκριση για τη Σάκκαρη στους «8» έπειτα από ματς - θρίλερ! (video)

US Open: Ιστορική πρόκριση για τη Σάκκαρη στους «8» έπειτα από ματς - θρίλερ! (video)
Η Μαρία Σάκκαρη «πέταξε» για τους «8» τουν US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της, αφού πρώτα άφησε εκτός την Μπιάνκα Αντρεέσκου με εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 2-1 σετ!
Σχετικά Άρθρα

Έπειτα από ένα εντυπωσιακό ματς η Μαρία Σάκκαρη έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπιάνκα Αντρεέσκου, καταφέρνοντας να επικρατήσει 2-1 σετ (6-7(2), 7-6(6), 6-3) της Καναδής. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «8» του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της. Ταυτόχρονα, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στις 02:14 τα ξημερώματα (ώρα Νέας Υόρκης), κάτι που σημαίνει πως αποτελεί τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα στην ιστορία του τουρνουά στο γυναικείο ταμπλό!

Στο πρώτο σετ η Μαρία μπόρεσε να φτάσει πολύ κοντά στο να κάνει το 1-0 στα games, έχοντας κι ένα breakpoint, όμως η Αντρεέσκου το έσβησε και πήρε εκείνη προβάδισμα. Το επόμενο game εξελίχθηκε σε έναν διαγωνισμό… σφαλμάτων, με την Σάκκαρη να κάνει τα περισσότερα και την αντίπαλό της να σημειώνει το 2-0 και μετέπειτα το 3-0.

Κάπου εκεί η Ελληνίδα είχε αφήσει το άγχος να την κυριεύσει, με τα διπλά της σφάλματα να έχουν φτάσει τα τρία. Στη συνέχεια όμως κατάφερε να κάνει το 3-1, σβήνοντας ένα break point της Καναδής και κλείνοντας το game με συνολικά 4 άσσους. Πολύ γρήγορα όμως η Αντρεέσκου, χωρίς να έχει νιώσει πίεση από την αντίπαλό της, έφτασε στο 4-1, με τη Μαρία να μειώνει εκ νέου σε 4-2.

Η Σάκκαρη σ’ εκείνο το σημείο κατάφερε να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι της και με πολύ γρήγορο τρόπο αλλά και λόγω των λαθών της αντιπάλου της, έφερε το ματς στα ίσα σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο (4-4). Έπειτα η Αντρεέσκου κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο ματς, αλλά χωρίς να τα αφήνει περιθώρια η Μαρία έκανε το 5-5.

Το επόμενο game ήταν ένα… σεμινάριο για σερβίς από την Μπιάνκα Αντρεέσκου, η οποία με love service game «καθάρισε» πολύ γρήγορα για το 6-5. Η Ελληνίδα όμως κατάφερε να κάνει το 6-6 και να οδηγήσει το σετ στο tie break.

Εκεί η Αντρεέσκου πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα με 2-0 με mini break και τη Μαρία να μειώνει έπειτα σε 2-1. Με νέο mini break  η Καναδή έκανε το 5-2 και τελικά – έπειτα από ένα τρελό ράλι – έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6 (2) αφού η συγκέντρωση και το πείσμα που έδειξε το tie break όπως και τα εξαιρετικά τα σερβίς, απεδείχθησαν το μυστικό της επιτυχίας.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο συγκριτικά με το πρώτο. Η Ελληνίδα έκανε γρήγορα το 1-0 και στη συνέχεια, με break, έφτασε στο 2-0! Η Αντρεέσκου κατάφερε να μειώσει σε 2-1 παίρνοντας πίσω το break, αλλά η Μαρία είχε άμεση απάντηση αυξάνοντας τη διαφορά της σε 3-1 με ένα τρίτο beak μόλις στα πρώτα game του σετ!

Η Καναδή όμως κατάφερε να αντιδράσει σχετικά άμεσα και να κάνει το 3-3, κρατώντας παράλληλα το σερβίς της. Στη συνέχεια η Σάκκαρη με σχετική ευκολία μπήκε πάλι μπροστά στο ματς, κάνοντας το 4-3. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα είχε υποπέσει σε 22 αβίαστα και η αντίπαλός της σε 23!

Αν και η Καναδή κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα για το 4-4, η Μαρία ήταν αυτή που έκανε το 5-4 σβήνοντας και το break point της αντιπάλου της. Παράλληλα, έπειτα από ένα τρελό game στο οποίο οι δύο τενίστριες πάλευαν με νύχια και με δόντια για τον τελευταίο πόντο, νικήτρια βγήκε εν τέλει η Σάκκαρη και έκανε το 6-5.

Η Αντρεέσκου πήρε όμως την εκδίκησή της! Κάνοντας ένα πολύ γρήγορο ράλι η Καναδή έκανε το 6-6 και ήταν αυτή που οδήγησε το δεύτερο σετ στο tie break. Εκεί η Σάκκαρη έκανε γρήγορα το 3-1 και έπειτα το 6-3. Η αντίπαλός της μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στο 6-6 αλλά η Μαρία είχε τον τελευταίο λόγο, σημειώνοντας το 7-6 και κατακτώντας το 2ο σετ (7-6 (6)). Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση θύμισε το ματς που συναντήθηκαν στο Miami Open την φετινή χρονιά, στο οποίο η Καναδή είχε αναδειχθεί νικήτρια στο decider set (7-6 (7), 3-6, 7-6 (4).

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για την Αντρεέσκου στο decider set. Η Καναδή έφτασε γρήγορα στο 2-0 με break, με την Σάκκαρη να μειώνει εν συνεχεία με νέο break σε 2-1. Το love service game οδήγησε τη Μαρία στην ισοφάριση αρχικά σε 2-2 και μετέπειτα σε 3-3.

Πολύ γρήγορα το Νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το 4-3 και με break το 5-3, φτάνοντας ένα βήμα πριν από τη νίκη. Τελικά η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κάνει την ανατροπή, κατέκτησε το τρίτο σετ και πήρε τον δρόμο για τους «8» της διοργάνωσης!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0