Τένις

Rοland Garros: Για πρώτη φορά στους "16" η Μαρία Σάκκαρη!

Rοland Garros: Για πρώτη φορά στους

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη επί της Ελίζ Μέρτενς, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 2-1 σετ και να παίρνει για πρώτη φορά την πρόκριση στον 4ο γύρο του Roland Garros!

Σχετικά Άρθρα

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά τις νίκες επί των Ζαβάτσκα και Παολίνι χωρίς να απωλέσει σετ, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Νο14 του ταμπλό, Ελίζ Μερτένς, η οποία προερχόταν από τη δύσκολη νίκη με τρία σετ επί της Ζαρίνα Ντίγιας στο 2ο γύρο!

Σάκκαρη και Μερτένς είχαν συναντηθεί μέχρι σήμερα πέντε φορές συνολικά, με την 25χρονη Βελγίδα, που μετρά 6 τίτλους καριέρας στη WTA, να έχει το προβάδισμα με 3-2, έχοντας επικρατήσει και στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, πριν το σημερινό, στο Zhuhai Open το 2019, αλλά να μην κατορθώνει να πάρει την πρόκριση έναντι της εξαιρετικής Μαρίας Σάκκαρη.
E0N8PEuWQAEr5mL_1.jpg

Το πρώτο «ελληνικό» σετ

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να μην ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, χάνοντας από το πρώτο game το σερβίς της, όμως η αντίδρασή της ήταν άμεση. Από το 0-2 επιστρέφει στο 3-2, ισοφαρίζεται σε
3-3. αλλά δείχνει να έχει το μομέντουμ.

Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρώτο σετ, κάνει το 5-4. Αντιλαμβάνεται πως έχει τη δυνατότητα να πάρει το σετ αν προβεί σε break. Το πραγματοποιεί, και το πρώτο σετ είναι δικό της με 
7-5 games!


Η ισοφάριση της Μέρτενς

Η συνέχεια παρά ταύτα δεν ήταν ανάλογη. Η Σάκκαρη προσπαθούσε, αλλά η Μέρτενς ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, κατορθώνοντας να αφήνει "ανοιχτό" το σετ έως το 4-4. Εκεί η «καλή Σάκκαρη» φάνηκε πως επανήλθε, κάνοντας το break, αλλά και πάλι η τενίστρια από το Βέλγιο βρήκε απάντηση.

Οδήγησε το σετ στο τάϊ μπρέικ, αποδείχθηκε ψυχραιμότερη, εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη της Ελληνίδας και ισοφάρισε σε 1-1!


Το 2-1 της Σάκκαρης και η πρόκρισή της στην επόμενη φάση

Μπορεί το 1-1 της Μέρτενς να προήλθε από τα αρκετά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε η Μαρία Σάκκαρη (40 μέχρι εκείνο το σημείο), όμως η απόδοσή της στο τρίτο και κρισιμότερο σετ ήταν εξαιρετική.

Η Σάκκαρη πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα από νωρίς, σπάζοντας για δεύτερη φορά το σερβίς της Μέρτενς. Αφού έσπασε λοιπόν δύο πλεονεκτήματα της Μέρτενς και έχασε ένα δικό της, πήρε για δεύτερη φορά πλεονέκτημα έπειτα από double fault της Μέρτενς, έκανε το 4-1, διατήρησε την διαφορά μέχρι το τέλος, και επικράτησε με 6-2 στα games.

Με τη νίκη της αυτή έφτασε για πρώτη φορά στις 16 καλύτερες τενίστριες της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ξεπερνώντας την επίδοση της μητέρας της, που είχε προχωρήσει μέχρι τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Επόμενη αναμέτρηση για την Ελληνίδα σταρ είναι τη Δευτέρα, με αντίπαλο τη Σοφία Κένιν, Νο 5 του κόσμου, και φιναλίστ του περσινού Roland Garros!


Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0