Τένις

Internazionali BNL D’ Italia: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη

Internazionali BNL D’ Italia: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη
Τα νεύρα και τα λάθη της Ελληνίδας, της στέρησαν το εισιτήριο για τον 3ο γύρο στο τουρνουά της Ρώμης.
Εκτός τουρνουά Internazionali BNL D’ Italia έμεινε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια δέχτηκε την ήττα και συνεπώς τον αποκλεισμό από την 17χρονη Κοκό Γκοφ, με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 6-1).

Η Μαρία πλήρωσε κατά κύριο λόγο τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσε. Στο πρώτο σετ τα πράγματα στράβωσαν από νωρίς, καθώς στο 3-1 η Σάκκαρη διαμαρτυρήθηκε για έναν πόντο, τον οποίο η διαιτητής έδωσε στην Αμερικανίδα, ενώ κατέβηκε να δει το σημάδι.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη έχασε πλήρη επαφή με το παιχνίδι, μιας και ξέσπασε τα νεύρα της στη ρακέτα, την οποία χτύπησε επανειλημμένα στο έδαφος. Έπειτα από το σκηνικό η Αμερικανίδα μπόρεσε να «καθαρίσει» εύκολα το σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη είχε πλέον ηρεμήσει και με καθαρό μυαλό έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Ελληνίδα άσκησε πολλή πίεση στην αντίπαλο, επέβαλε το δικό της παιχνίδι και βγήκε εκείνη νικήτρια με 6-1.


Το μομέντουμ στο οποίο βρέθηκε η Μαρία πήγε… στα σκουπίδια,καθώς δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, χάνοντας εν τέλει το παιχνίδι. Η Γκοφ ανάγκασε την Ελληνίδα να προβεί σε πολλά λάθη και με αυτόν τον τρόπο πήρε όχι μόνο το τρίτο σετ με 6-1, αλλά και το εισιτήριο στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Παρά την ήττα της, ωστόσο, η Σάκκαρη κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα θα γράψει νέο ρεκόρ καριέρας, σκαρφαλώνοντας στο Νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης. Αιτία στάθηκε ο αποκλεισμός της Γιοχάνα Κόντα από τον 1ο γύρο στο ίδιο τουρνουά της Ρώμης, η οποία βρίσκεται μπροστά της στο σχετικό πίνακα. 

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0