Sports

Μπάγερν – Ολυμπιακός 72-76: Ο Γουόκαπ «μίλησε» για το 2/2 της... διαβολοβδομάδας! (video)

Μπάγερν – Ολυμπιακός 72-76: Ο Γουόκαπ «μίλησε» για το 2/2 της... διαβολοβδομάδας! (video)
Η Μπάγερν ήταν πολύ σκληρή για να... πεθάνει. Το ματς εξελίχθηκε σε αγώνα για γερά νευρά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που «χαμογέλασε» στο τέλος, αφού πήρε τη νίκη με 72-76 κλείνοντας ιδανικά την «διαβολβδομάδα».

Η Μπάγερν υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 25η αγωνιστική της EuroLeague στο δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας».

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ σημαντικός καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν να κλείσουν με το 2/2 αυτή τη διπλή αγωνιστική, ενώ οι Γερμανοί που βρίσκονταν στην 14η θέση πάσχιζαν να ανέβουν στην βαθμολογία.

Οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που έφυγαν χαρούμενοι από τη Mercedez Bezn Arena και με τη νίκη έχοντας κορυφαίο τον Τόμας Γουόκαπ με 18 πόντους και 8 ασίστ. Έτσι ανέβηκαν στο της βαθμολογίας της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπάγερν να έχει το πάνω χέρι και να μπαίνει αρκετά δυναμικά  με την βοήθεια του Σερτζ Ιμπάκα. Για τους «ερυθρόλευκους» ο Ίγκνας Μπραζντέικις ήταν εκείνος που πρωταγωνιστούσε στο πρώτο δεκάλεπτο όπου έβαλε τρία έμμεσα τρίποντα με τα… γκολ-φάουλ του δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό (9-13), που έκλεισε την πρώτη περίοδο με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια δια χειρός Άλεκ Πίτερς για το 14-18.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετώπιζε πρόβλημα στα ριμπάουντ κι έκανε αβίαστα λάθη δίνοντας την ευκαιρία στους Βαυαρούς να περάσουν μπροστά (24-23). Εκεί ήρθε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την… κόμπρα του από τα 6.75 για το 24-26, όμως η Μπάγερν συνέχισε να χτυπάει με τον Έλιας Χάρις κλείνοντας το πρώτο μέρος με προβάδισμα (38-35).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άνευρα επιθετικά δυσκολεύοντας να βρει ρυθμό και δεν κατάφερνε να απειλήσει την ομάδα του Πάμπλο Λάσο που με τον Ιμπάκα διατηρούσε μία μικρή διαφορά ασφαλείας (44-37).

Η πίεση υπερίσχυε και για τις δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη πάση θυσία. Ο ρυθμός είχε πέσει και οι άμυνες έσφιξαν, όμως ο Τόμας Γουόκαπ πήρε «φωτιά» σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο πριν το τέταρτο δεκάλεπτο βάζοντας ξανά τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (47-48).

Ο Ολυμπιακός έκλεισε θετικά την τρίτη περίοδο και με τον ίδιο τρόπο μπήκε και στην τελευταία ψάχνοντας με κάθε τρόπο τη νίκη. Οι Τόμας Γουόκαπ και Φιλίπ Πετρούσεφ αποδείχθηκαν καθοριστικοί, όταν οι Πειραιώτες το χρειάζονταν και έχτιζαν διαφορά (51-60).



Τότε η Μπάγερν έτρεξε ένα σερί 8-0 επαναφέροντας το ματς - «θρίλερ» στον πόντο (59-60). Πετρούσεφ και ΜακΚίσικ διατηρούσαν την υπεροχή των «ερυθρόλευκων», όμως ο Σιλβαίν Φρανσίσκο ήταν... ζεστός από την περιφέρεια κρατώντας την ομάδα του ζωντανή.

Το μεγάλο καλάθι του Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος κράτησε μπροστά τον Ολυμπιακό (65-70), που όμως δεν... καθάριζε το ματς. Ο Πετρούσεφ διατήρησε την διαφορά (69-74), όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Φρανσίσκο ευστόχησε από τα 6.75 για το 72-74.

Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε και στις δύο βολές από την γραμμή της... φιλανθρωπίας βάζοντας τέλος στα όνειρα της Μπάγερν για τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0