Sports

Σάκκαρη: «Είχα μηδενική στήριξη από ομοσπονδίες και χορηγούς – Η ψυχανάλυση είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου»

Σάκκαρη: «Είχα μηδενική στήριξη από ομοσπονδίες και χορηγούς – Η ψυχανάλυση είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου»

Όσα αποκάλυψε η Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξη της στην Guardian, τόσο για τη στήριξη της οικογένειας της όσο και για την ψυχανάλυση που ακολουθεί και την έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά και αθλήτρια.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά από το να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά των WTA Finals που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στο Μεξικό, μίλησε στην Guardian για τις προσωπικές της θυσίες για τη στήριξη που είχε από την οικογένειά της, ενώ αποκάλυψε ότι μιλάει με ψυχολόγο κάτι που χαρακτήρισε ως το «καλύτερο δώρο»που έχει κάνει στον εαυτό της.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήμουν πραγματικά τυχερή που έχω αυτούς τους γονείς, οι οποίοι επένδυσαν πολλά σε μένα και μάλιστα τη στιγμή που είχα μηδενική στήριξη από ομοσπονδίες και χορηγούς.

Ο πατέρας μου δαπάνησε πολλά χρήματα για να παίξω εγώ τένις και του είμαι ευγνώμων για ό,τι έχει κάνει και γενικά για ό,τι έχουν κάνει και οι δύο για να πετύχω εγώ τους στόχους μου».

Όσο για το δύσκολο διάστημα προτού γίνει επαγγελματίας τενίστρια, η Σάκκαρη τόνισε: «Ως νέα τενίστρια δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο που είμαι τώρα. Θυμάμαι όταν πήρα την απόφαση να γίνω επαγγελματίας είπα να δοκιμάσω 1-2 χρόνια να δω πως θα πάει. Αν δεν πήγαινε καλά σκεφτόμουν να πάω στο κολέγιο ή να κάνω κάτι άλλο στην Ελλάδα.

Εκείνο το διάστημα έβλεπα τις άλλες παίκτριες το πόσο καλύτερες ήταν από μένα. Ήταν ανώτερες, ήταν σε διαφορετικό επίπεδο από το δικό μου. Πλέον τις βλέπω όλες τώρα μπροστά μου και-δεν θέλω να φανώ αλαζονική-αντιλαμβάνομαι ότι είμαι καλύτερη από αυτές κάτι που αποδεικνύει πολλά.

Αυτό που πρέπει να λέμε στους νέους αθλητές είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες για να φτάσεις στην κορυφή».

Στη συνέχεια η Σάκκαρη αναφέρθηκε τόσο στον προπονητή της, Τομ Χιλ, όσο και στον ψυχολόγο ο οποίος ήταν σημείο-κλειδί για την εσωτερική αλλαγή που την έκανε καλύτερο άνθρωπο, αλλά και τενίστρια.

«Είναι ωραίο να έχεις δίπλα σου κάποιον που είναι στην ηλικία σου και που καταλαβαίνει και στηρίζει τις αποφάσεις σου.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο παιχνίδι μου ήταν ότι απαλλάχθηκα από τις αρνητικές σκέψεις που έκανα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής εργάζομαι με τη βοήθεια ειδικού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν έχω λόγο να το κρύψω και πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου κι αυτό γιατί με έχει βελτιώσει τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως παίκτρια. Είναι και το καλύτερο κομμάτι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου και ο καθοριστικός παράγοντας για την άνοδό μου».

Όσο για την ήττα στον ημιτελικό του Roland Garros, η οποία την «σημάδεψε» καθώς βρέθηκε πολύ κοντά για την πρόκριση στον τελικό, η Σάκκαρη είπε: «Θα είμαι ειλικρινής. Αγχώθηκα. Άρχισαν να σκέφτομαι ότι ήμουν έναν πόντο πριν από τον τελικό. Υποθέτω ότι αυτό ήταν λάθος αρχάριου. Ωστόσο, αν βρισκόμουν και πάλι σε αυτή τη θέση θα ήξερα τι θα έκανα.

Ήταν μια σαφώς σκληρή ήττα στο Παρίσι. Με απογοήτευσε πραγματικά γιατί έβλεπα ότι είμαι έναν πόντο μακριά από τον τελικό. Από την ήττα αυτή και μετά μου πήρε λίγο καιρό για να μπω και πάλι σε ρυθμό».

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει σήμερα Σάββατο (13/11) στις 22:00 την Ισπανίδα Πόλα Παντόσα στον 2ο αγώνα των ομίλων για τους τελικούς της WTA.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0