Sports Βusiness

Ούτε η διαφορά 400 εκατομμυρίων ευρώ με τη Λίβερπουλ ήταν αρκετή, για να «δώσει» το League Cup στην Τσέλσι!

Ούτε η διαφορά 400 εκατομμυρίων ευρώ με τη Λίβερπουλ ήταν αρκετή, για να «δώσει» το League Cup στην Τσέλσι!

Ο πρώτος τίτλος για το 2024 στο «Νησί» κατέληξε στα χέρια της Λίβερπουλ. Η διαφορά ποιότητας, εμπειρίας, αλλά και… χρηματιστηριακής αξίας ήταν μεγάλη, όμως τα «πιτσιρίκια» ήταν αυτά που έφυγαν με το χαμόγελο, ενώ οι ακριβοί και «χρυσοπληρωμένοι» παίκτες της Τσέλσι με άδεια χέρια!

Σε έναν εντυπωσιακό τελικό, η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι στην παράταση (25/02, 1-0) και έφτασε στην κατάκτηση του 10ου Λιγκ Καπ της ιστορίας της. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι και η συγκίνηση μεγάλη, με το τρόπαιο αυτό να έρχεται τρεις μήνες πριν το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ και την αλλαγή σελίδας για τους «Reds».

Ήρωας της αναμέτρησης ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που με ασίστ του Κώστα Τσιμίκαέστειλε το τρόπαιο στη Λίβερπουλ, δευτερόλεπτα προτού το ματς οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κλοπ ξεκίνησε στον τελικό με όσους παίκτες είχε… διαθέσιμους, αφού το απουσιολόγιο ήταν γεμάτο, ενώ κατά τη διάρκεια του ματς είδε τον Χράβενμπερχ να περνά εκτός μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Καϊσέδο.

Ο Κλοπ δεν δίστασε να δώσει χρόνο συμμετοχής στους teenagers της ομάδας, με τους Τζέιντεν Ντανς, Μπόμπι Κλαρκ και Τζέιμς Μακ Κόνελ να ζουν σίγουρα το ματς της ζωής τους! Ο πρώτος, 18 ετών, οι άλλοι δύο 19, και συνολικά όλοι μαζί έχουν αγωνιστεί 16 φορές με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ!

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό της ιστορίας, όμως; Όχι η ηλικιακή, αλλά η χρηματιστηριακή διαφορά μεταξύ των δύο ενδεκάδων που βρίσκονταν εντός αγωνιστικού χώρου με το σφύριγμα της λήξης.

Από τη μία, έχουμε την… πολυδάπανη Τσέλσι. Οι έντεκα που τελείωσαν στον τελικό του League Cup, της έχουν κοστίσει περί τα 538 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τωρινή χρηματιστηριακή τους αξία, βάσει Transfermarkt, υπολογίζεται στα 504 εκατομμύρια ευρώ.

Εν πλήρη αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει με τους αντίστοιχους έντεκα της Λίβερπουλ. Για τους οποίους έχει δαπανήσει 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο για τους Φαν Ντάικ και Ντίας έδωσε περίπου 131! Η τωρινή αξία αγγίζει τα 215 εκατομμύρια ευρώ, αλλά, όπως γίνεται αντιληπτό, η διαφορά με τους… εκλεκτούς του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι και πάλι τεράστια! Στην περίπτωση της τωρινής αξίας, στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην περίπτωση της αγοράς τους, στα 400!

Είναι πράγματι απίστευτο. Ο Κλοπ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις… ρεζέρβες του και δικαιώθηκε πλήρως από την κατάληξη της αναμέτρησης, από την οποία έφυγε κρατώντας ακόμη έναν τίτλο στα χέρια του.

Αναλυτικά, οι έντεκα με τους οποίους τελείωσαν το ματς οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Γιούργκεν Κλοπ:

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Γκούστο, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσαλόμπα, Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Νκουκού, Μαντουέκε, Μούντρικ

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Κλαρκ, Κουανσά, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μακ Κόνελ, Έντο, Γκόμεζ, Έλιοτ, Ντίας, Ντανς

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0