Sports Βusiness

To Super Bowl «επισκιάζει» τον τελικό του Champions League - Κρίκετ, F1 και e-sports μεγαλώνουν τα μερίδιά τους! (video)

To Super Bowl «επισκιάζει» τον τελικό του Champions League - Κρίκετ, F1 και e-sports μεγαλώνουν τα μερίδιά τους! (video)

Εκτυφλωτική η «λάμψη» του τελικού Super Bowl με παρέλαση αστέρων που επισκιάζει τον τελικό της πλέον δημοφιλούς διοργάνωσης. Του UEFA Champions League. Η μελέτη του Football Benchmark φέρνει στο φως στοιχεία για τα πλέον δημοφιλή αθλήματα (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ). Τρίτη θέση για το κρίκετ, έπεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ενώ ικανά μερίδια απολαμβάνουν NFL και e-sports!

Κρίκετ, μηχανοκίνητος αθλητισμός, λίγο NFL και λίγο e-sports στην κορυφαία εικοσάδα!

Πράξη δεύτερη. Η μελέτη του «Football Benchmark» για την οποία προηγουμένως ενημερωθήκατε πως ανακηρύσσει το UEFA Champions League σε «Βασιλέα» των αθλητικών διοργανώσεων στη σφαίρα της απήχησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «φέρνει στο φως» στοιχεία για τα πλέον δημοφιλή αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τα οποία κάπως φυσιολογικά και αναμενόμενα κατέχουν τα πρωτεία. Έτσι λοιπόν, στην τρίτη θέση των αθλημάτων με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση «δεσπόζει» το κρίκετ. Ναι, καλά διαβάσατε, το κρίκετ! Τέσσερις ομάδες της ινδικής Premier League συγκεντρώνουν συνολικά 139,8 εκατομμύρια φαν. Μία εξέλιξη κάπως αναμενόμενα ερμηνεύσιμη, με δεδομένη την υψηλή απήχηση που απολαμβάνει το κρίκετ στους κόλπους του ινδικού φίλαθλου κοινού και με δεδομένο πως η Ινδία απαριθμεί πλέον σε περίπου 1.4 δις «ψυχές».

article2_2_ucl_1.png

Σε ό,τι αφορά τους συλλόγους που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, πρόκειται για τους Μπουμπάι Ίντιανς 41,4 εκατομμύρια), Τσενάι Σούπερ Κινγκς 40,2), Ρόγιαλ Τσάλεντζερς Μπάνγκαλορ (32,4) και Κολκάτα Νάιτ Ράιντερς (25,8).

Τη «σκυτάλη» της δημοφιλίας από το κρίκετ, παραλαμβάνει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, με τις εταιρείες κατασκευαστών της Formula 1 και το MotoGP να αθροίζουν σωρευτικά 92,3 εκατομμύρια ακόλουθους στα σόσιαλ μίντια. Την «κούρσα» καθοδηγεί, η Mercedes-AMG-Petronas (36,6 εκατομμύρια), ενώ έπονται Red Bull Racing (32,6) και Ferrari (23,1).

Ένας μόνο σύλλογος του NFL βρίσκεται στην κορυφαία εικοσάδα ομάδων, με τους περισσότερους ακόλουθους. Πρόκειται για τους «θρυλικούς» Dallas Cowboys με 20,4 εκατομμύρια φαν.

Εντυπωσιάζει η απήχηση της FazeClan (η οποία βρίσκεται στην ένατη θέση των 20 δημοφιλέστερων κλαμπ –με εξαίρεση τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους) έχοντας συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίτευγμα διόλου εντυπωσιακό, καθώς απευθύνεται σε ένα e-sports κοινό, το οποίο ναι μεν θεωρείται άθλημα, αλλά την ίδια στιγμή, υπερβαίνει τα συμβατικά και παραδοσιακά όρια της αθλητικής ιδέας.

«Χορός» αστέρων στο NFL που επισκιάζει τον τελικό του Champions League!

Όπως διαβάσατε και στο πρώτο μέρος του θέματος, το UEFA Champions League είναι μακράν (της δεύτερης) η πλέον δημοφιλής αθλητική διοργάνωση, με τον τελικό ωστόσο να στερείται λαμπρότητας και μάλλον να χαρακτηρίζεται λιτός ως τελετή σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στο Super Bowl του NFL, όπου σταθερά το παρόν δίνουν διάσημοι κοσμικοί. Αποτελεί ενδεικτικό του ισχυρισμού το γεγονός πως στον φετινό τελικό του Super Bowl το παρόν έδωσαν οι Τζάστιν Μπίμπερ, Τέιλορ Σουίφτ, Κιμ Καρντάσιαν, Αριάνα Γκράντε και Κένταλ Τζένερ με τον αριθμό ακολούθων που συγκεντρώνουν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να επισκιάζει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, τους αθλητικούς συλλόγους και τους αθλητές συνολικά, αγγίζοντας τα 2,346 δις ακολούθους!



FOLLOWERSΚαταγραφή.PNG

Πραγματικά, ασύλληπτα νούμερα που αποτυπώνουν την «λάμψη» και την ολοένα και υψηλότερη δημοφιλία που απολαμβάνει το NFL και εν ολίγοις επεξηγεί γιατί φέτος ο τελικός του Super Bowl, κατέρριψε κάθε ρεκόρ παρακολούθησης (μέχρι πιθανώς το επόμενο).

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0