Sports Βusiness

Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο: Ο Εμπαπέ έχει «κλειδώσει» τα δικαιώματα μέχρι και του πανηγυρισμού του!

Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο: Ο Εμπαπέ έχει «κλειδώσει» τα δικαιώματα μέχρι και του πανηγυρισμού του!

Μπορεί τα εκατομμύρια να… ρέουν σε Μέσι και Ρονάλντο, από Αμερική και Σαουδική Αραβία αντιστοίχως, o Κιλιάν Εμπαπέ όμως, είναι αυτός που έχει το ρεκόρ των «trademarks», στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η εποχή ΜέσιΡονάλντο, μετά από τουλάχιστον μία 15ετία, φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, με τους αγαπημένους «υπερήρωες» του ποδοσφαίρου, να μετρούν μήνες για την απόσυρση τους.

Τη σκυτάλη πλέον παίρνει η νέα γενιά. Ποδοσφαιριστές με άφθονο ταλέντο και ακόμη περισσότερες φιλοδοξίες, κάνουν γερό μπάσιμο, για να γίνουν οι επόμενοι «σούπερ σταρ» της στρογγυλής θεάς.

Το μυαλό σχεδόν όλων πηγαίνει αυτομάτως στον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο νέος «Galactico» της Ρεάλ Μαδρίτης και δηλώνει έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Αλλά σαν σωστός πολυεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής που είναι, ο Εμπαπέ προσέχει την εικόνα του όσο λίγοι και για αυτό μέσω της νομικής οδού, θέτει σε αποκλειστικότητα κάποια στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Τα λεγόμενα «trademarks».

Ο Εμπαπέ έχει «κλειδώσει», όχι ένα, ούτε δυο, αλλά επτά «trademarks», δηλαδή εμπορικά σήματα, για τα οποία έχει τα δικαιώματά τους. Ένα νούμερο που αποτελεί αριθμό ρεκόρ, στον κόσμο του ποδοσφαίρου τουλάχιστον. Ο Γάλλος βρίσκεται πάνω και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει έξι και από τον Λιονέλ Μέσι που έχει τέσσερα.

Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το όνομα του, τα αρχικά του, κάποιες διάσημες ατάκες που έχει αναφέρει (όπως το: «Μην μου μιλάτε για την ηλικία») και σαφώς ο πανηγυρισμός του, με τα χέρια του σταυρωμένα, κάτω από τις μασχάλες.

Τελευταία προσθήκη, αποτελεί μία παραλλαγή του πανηγυρισμού του, σε ασπρόμαυρη εικόνα, με τους αντίχειρές του ανυψωμένους.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει και ο Εμπαπέ προσαρμόζεται καταλλήλως για τις αλλαγές αυτές. Με τα «trademarks» που έχει θέσει, θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως την εικόνα του και σαφώς να… φουσκώσει ακόμη περισσότερο τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0