Sports Βusiness

Serie A: Πώς μπορείς να αγοράσεις ένα κομμάτι ποδοσφαιρικής ιστορίας! (video)

Serie A: Πώς μπορείς να αγοράσεις ένα κομμάτι ποδοσφαιρικής ιστορίας! (video)
Μπαίνει γκολ. Διαιτητής και επίτροπος περισυλλέγουν την μπάλα από τα δίχτυα και την τοποθετούν σε σάκο, σκουρόχρωμης απόχρωσης με τα διακριτικά της Serie A. Τι πραγματικά συμβαίνει με τις μπάλες στο ιταλικό πρωτάθλημα;

Θα έχετε πιθανόν προσέξει πως κατά τη διάρκεια πολλών παιχνιδιών της Serie A, μετά το γκολ κάποιας ομάδας, η τηλεοπτική κάμερα απαθανατίζει ένα ολόκληρο τελετουργικό, με πρωταγωνίστρια… τη «στρογγυλή θεά». Πιο συγκεκριμένα, η μπάλα αποσύρεται και τοποθετείται σε έναν ειδικό σάκο μπλε απόχρωσης, ο οποίος φέρει τα διακριτικά της Lega Serie A. Τι πραγματικά όμως κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια;  

Το τελετουργικό είναι γνωστό ως «memorabilia», διότι έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει έναν ευγενή σκοπό. Για την ακρίβεια έναν φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς το τελετουργικό το οποίο για πρώτη φορά εισήχθη στην πραγματικότητα του ιταλικού ποδοσφαίρου την άνοιξη του 2023, διατηρείται έως σήμερα και βάσει αυτού φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν την δυνατότητα να γίνουν κάτοχοι (έναντι τιμήματος) ενός μικρού κομματιού της ποδοσφαιρικής ιστορίας του ιταλικού πρωταθλήματος.  

Κάθε μπάλα που τοποθετείται σε σάκο, αποστέλλεται στα κεντρικά γραφεία της gameused.com όπου η αυθεντικότητά της, καταρχήν πιστοποιείται. Μετά το λεγόμενο στάδιο της «αυθεντικοποίησης» η μπάλα εξοπλίζεται με ένα ειδικό «τσιπάκι» το οποίο αφενός, κατοχυρώνει τη μοναδικότητά της, αφετέρου, παρέχει στον υποψήφιο κάτοχο τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το βίντεο του τέρματος στο οποίο η «στρογγυλή θεά» πρωταγωνίστησε.

Επόμενο και τελευταίο βήμα, η τοποθέτηση της μπάλας στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Socios.com μέσω του οποίου γίνεται διαθέσιμη για αγορά, μέσω δημοπράτησης. Τελικός νικητής θα είναι όποιος έχει προφανώς υποβάλλει την υψηλότερη προσφορά, με την προϋπόθεση φυσικά να έχει κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή της σελίδας.

Αυτή η συμφωνία με χαρακτηριστικά «memorabilia» μεταξύ του Socios.com και της Lega Serie A, συνήφθη την περυσινή χρονιά και συνεχίζεται και στην τρέχουσα σεζόν (2023/2024). Σύμφωνα με τους όρους τη περυσινής συμφωνίας, δημοπρατήθηκαν οι μπάλες από τα τέρματα που σημειώθηκαν σε 25 παιχνίδια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έναν τίτλο που όπως θυμόμαστε κατέκτησε η Νάπολι.




Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0