Sports Βusiness

Οδηγός... αποτυχίας: Οι δύο από τις ακριβότερες ομάδες του 2023, είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Οδηγός... αποτυχίας: Οι δύο από τις ακριβότερες ομάδες του 2023, είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!
Τέσσερις ομάδες «έσπασαν» το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου για μεταγραφές και συμβόλαια, εντός του 2023! Και τις δύο από αυτές, δεν θα τις βρείτε σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο πρώτο μισό του 2024!

Τι κοινό έχουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι;

Σε αγωνιστικό επίπεδο, σίγουρα δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ομοιότητες, καθώς οι δύο τελευταίες είναι οι ισχυρότερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τρία τελευταία χρόνια, τη στιγμή που Γιουνάιτεντ και Τσέλσι δεν έχουν βάλει καλά-καλά τα θεμέλια για να χτίσουν ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Ρεάλ και Σίτι είναι τα φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα Champions League, ενώ οι άλλες δύο αγγλικές ομάδες δεν αγωνίζονται καν στην Ευρώπη!

Παρ’όλα αυτά, οι τέσσερις αυτές ομάδες είναι οι ακριβότερες στον πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση «European Club Finance and Investment Landscape» της UEFA. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2023, είναι η ακριβότερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με κόστος 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ! Τσέλσι, Σίτι και Ρεάλ κοστίζουν επίσης πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Με τα ίδια και λιγότερα λεφτά, λοιπόν, που Γιουνάιτεντ και Τσέλσι αγοράζουν με αλόγιστα ποσά παίκτες στοιχήματα τους οποίους πληρώνουν με υπέρογκους μισθούς, Ρεάλ και Σίτι πληρώνουν Αντσελότι, Γκουαρδιόλα, Μπέλιγχαμ, Βινίσιους, Χάαλαντ, Ντε Μπρόινε και τόσους άλλους σπουδαίους παίκτες, που τις κρατάνε στην κορυφή!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0