Sports Βusiness

«15 εκατομμύρια η ΑΕΚ, αλλά…»: Η πρώτη θέση των μεταγραφικών εξόδων ανήκει σε άλλον!

«15 εκατομμύρια η ΑΕΚ, αλλά…»: Η πρώτη θέση των μεταγραφικών εξόδων ανήκει σε άλλον!

Η ΑΕΚ… ξενυχτά τους οπαδούς της, αποκτώντας ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα βγάζει αρκετά χρήματα από τα ταμεία της. Κι όμως, ο πρώτος λόγος για τις μεταγραφικές δαπάνες της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν ανήκει στην «Ένωση»!

Σχετικά Άρθρα

Πινέδα, Πόνσε, Λιούμπισιτς! Τρεις παίκτες που στοίχισαν αρκετά στην ΑΕΚ και κράτησαν… ξύπνιους τους οπαδούς της ομάδας, καθώς η είδηση της μεταγραφής τους, έγινε γνωστή μετά τα μεσάνυχτα.

Θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί κανείς, ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη θέση των μεταγραφικών εξόδων που έχουν πραγματοποιηθεί αυτή τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως, είναι διαφορετική.

Η «Ένωση» τη φετινή χρονιά στοχεύει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Έστω κι αν χρειάζεται να βγάλει αρκετά εκατομμύρια από τα ταμεία της, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, έως ότου τον υλοποιήσει.

Ο Μεξικανός κόστισε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να έρθει από τη Θέλτα. Ο Αργεντίνος φορ, φόρεσε ξανά τα «κιτρινόμαυρα» έναντι 3,5 εκατομμυρίων. Ο Λιούμπισιτς ήταν η… buzzer-beater μεταγραφή της ΑΕΚ, που κατέβαλλε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ κάτι παραπάνω από 4 εκατομμύρια.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Χρυσικόπουλο και τον Ζίνι, που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, οι «κιτρινόμαυροι» ξόδεψαν, συνολικά τη σεζόν 2023-24, 15,1 εκατομμύρια ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, περιορίζεται στη δεύτερη θέση των μεταγραφικών δαπανών! Στη συγκεκριμένη κατηγορία, η πρωτιά ανήκει στον Ολυμπιακό! Και μάλιστα, με σημαντική διαφορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξοδέψει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια περισσότερα, συγκριτικά με την ΑΕΚ, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όπερ σημαίνει, πως έχουν βγάλει από τα ταμεία τους 17,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ορτέγκα και Έσε αποτελούν τα πιο ακριβά μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών, με 4,5 και 4 εκ. αντίστοιχα. Ο Ζέλσον Μαρτίνς ακολουθεί με 3 εκ., ενώ αξιοσημείωτοι είναι και οι δανεισμοί των Ποντένσε και Σολμπάκεν, που στοίχισαν από 1,5 εκατομμύριο έκαστος.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Μπρνιτς (1,3 εκ.), Τσικίνιο (1 εκ.), αλλά και οι Κάρμο (250 χιλιάδες), Ναβάρο (250 χιλιάδες) και Όρτα (200 χιλιάδες), που ήρθαν με δανεισμό.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός, προσθέτοντας αρκετούς καινούργιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, βρίσκεται πάνω από την ΑΕΚ, όσον αφορά τα μεταγραφικά έξοδα. Κατά πόσο «εύστοχα» ήταν, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0