Sports Βusiness

Φτιαγμένα από... χρυσάφι; «Ζαλίζει» το ποσό που πωλήθηκαν παπούτσια του Τζόρνταν από τελικούς του NBA!

Φτιαγμένα από... χρυσάφι; «Ζαλίζει» το ποσό που πωλήθηκαν παπούτσια του Τζόρνταν από τελικούς του NBA!
Πόσα χρήματα θα έδινε κανείς για να αποκτήσει τα συλλεκτικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από τα τελευταία παιχνίδια των πρωταθλημάτων που κατέκτησε με τους Μπουλς; Η απάντηση δόθηκε την Παρασκευή (02/02) με το ποσό να... ζαλίζει!

Για τους περισσότερους, ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, έχοντας στο πλούσιο παλμαρέ του έξι «δαχτυλίδια», ενώ έχει χαρίσει στο φίλαθλο κοινό εκατοντάδες «μαγικές» βραδιές μέσα στο παρκέ.

Πάντως, ο Αμερικάνος σούπερ σταρ δεν... έμεινε μονάχα στο μπάσκετ, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει τα δικά του «βήματα» στο χώρο των επιχειρήσεων, όπου έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα brand αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο, με τον ίδιο να βάζει τη δική του... υπογραφή στα παπούτσια «Air Jordan», τα οποία επιλέγονται κατά κόρον από τον κόσμο.

Πάντως, πολλοί θα ήθελαν να κάνουν δικά τους, τα παπούτσια που φορούσε ο Τζόρνταν όταν πατούσε στα παρκέ του NBA. Έτσι, την Παρασκευή (02/02) πραγματοποιήθηκε δημοπρασία για τα έξι παπούτσια του Τζόρνταν, τα οποία φορέθηκαν στα τελευταία παιχνίδια των έξι πρωταθλημάτων που κατέκτησε ο 60χρονος με τους Σικάγο Μπουλς!  

Φυσικά, γίνεται λόγος για τις χρονιές, 1991,1992, 1993, 1996, 1997 και 1998, με τον οίκο Sotheby’s να ανακοινώνει πως η πώληση πραγματοποιήθηκε με το ποσό των 8 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για νούμερα που... ζαλίζουν, αλλά και για μία σειρά παπουτσιών, η οποία ονομάστηκε «Συλλογή Δυναστείας».

Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αγορά, δεν έχει γίνει γνωστός, με τον οίκο να υπογραμμίζει πως ο πωλητής ήταν ένας πρώην άνθρωπος-στέλεχος των Μπουλς.

Να σημειωθεί πως η πώληση-ρεκόρ για οποιοδήποτε αναμνηστικό του Τζόρνταν, ξεπερνά τα 10 εκατ. δολάρια και αφορά τη φανέλα που φορούσε ο ίδιος στον πρώτο τελικό της σεζόν 1997-98.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0