Sports Βusiness

Οι αποζημιώσεις του Μουρίνιο είναι διπλάσιες, από το κόστος όλων των φετινών μεταγραφών στην Ελλάδα!

Οι αποζημιώσεις του Μουρίνιο είναι διπλάσιες, από το κόστος όλων των φετινών μεταγραφών στην Ελλάδα!
«Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις», λέει ο λαός. Εκτός κι αν είσαι ο Ζοσέ Μουρίνιο και όποτε «χάνεις» τη δουλειά σου, κερδίζεις πάρα πολλά!
Σχετικά Άρθρα

Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο από τη Ρόμα ήταν συνολικά η έκτη φορά στη μακρά προπονητική του καριέρα, που βλέπει την πόρτα της εξόδου από μία ομάδα. Ο ίδιος, πάντως, έχει βάλει στις τσέπες του ένα διόλου ασήμαντο ποσό, που αγγίζει τα 95 εκατομμύρια ευρώ!

Η αρχή έγινε μετά το τέλος της πρώτης του θητείας στην Τσέλσι το 2007, με το νωθρό ξεκίνημα των «μπλε» στο πρωτάθλημα να σηματοδοτεί και την άμεση απομάκρυνσή του από τον πάγκο. Πόσα εισέπραξε; Γύρω στις 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ούτε και η δεύτερη θητεία του στο Στάμφορντ Μπριτζ είχε καλύτερο τέλος, παρότι όμως απολύθηκε ξανά το 2015, είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Διψήφιος ήταν ο αριθμός των χρημάτων που αποκόμισε και μετά τον τερματισμό της συνεργασίας του με Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2013 και το 2018 αντίστοιχα. Η «Βασίλισσα» τον αποζημίωσε με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» με 23 εκατομμύρια ευρώ, μόλις λίγους μήνες αφότου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Στο τελευταίο του πέρασμα από το «Νησί» για λογαριασμό της Τότεναμ, το φινάλε ήταν ξανά το ίδιο για τον Μουρίνιο. Ο Λίβι τού έδειξε την έξοδο, αλλά μαζί και μία ευγενική αποζημίωση της τάξεως των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσθέτοντας και το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει από τη Ρόμα, το άθροισμα φτάνει αισίως τα 95 εκατομμύρια. Ποσό διπλάσιο -και βάλε (!)- του συνολικού κόστους, όλων των μεταγραφών που έχουν γίνει στην Ελλάδα, από το καλοκαίρι του 2023, έως την ημέρα της απόλυσής του (16/01/2024).

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Stoiximan Super League, για αγορές και δανεισμούς, έχουν δαπανήσει φέτος, 39,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ένα πόσο που αντιστοιχεί μόλις στο 42% των αποζημιώσεών του Μουρίνιο!

Ο ίδιος θα νιώθει απογοητευμένος με τη μία απόλυση να διαδέχεται την άλλη, όμως, τα ποσά που έχει βάλει στα ταμεία του, θα πρέπει -τουλάχιστον- να τον ικανοποιούν οικονομικά. 

Κι από την άλλη, φαίνεται το οικονομικό χάσμα που υπάρχει, ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0