Sports Βusiness

Ο Φόστερ «έδωσε» Κριστιάνο Ρονάλντο και Nike, αποκαλύπτοντας μία μυστική πλατφόρμα!

Ο Φόστερ «έδωσε» Κριστιάνο Ρονάλντο και Nike, αποκαλύπτοντας μία μυστική πλατφόρμα!

«Μυστική» πλατφόρμα της Nike προσβάσιμη μόνο για αθλητές της; Κι όμως, γίνεται!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα πρόσωπο συνυφασμένο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά και τη… Nike!

Η συνεργασία τους είχε ξεκινήσει από το 2003, όταν ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το 2016 υπέγραψε με την εταιρεία, μία «ισόβια» συμφωνία, που τον έχει κάνει να φορέσει πάνω από… 70 διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια, συμπεριλαμβανομένων και των δικών του ειδικών εκδόσεων.   

Όπως ο Ρονάλντο, έτσι και οι υπόλοιποι αθλητές της Nike, έχουν πρόσβαση σε όλες τις νέες κυκλοφορίες προϊόντων ως μέρος των συμβολαίων τους, και ο Μπεν Φόστερ, ο άλλοτε τερματοφύλακας (και) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξήγησε στο podcast του «Fozcast» πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της 23ετούς καριέρας του, ήταν χορηγός της Nike και εφοδιαζόταν από αυτή με δωρεάν προϊόντα.

«Οι αθλητές της Nike έχουν ένα κωδικό πρόσβασης που τους επιτρέπει τη μετάβαση σε μία ‘μυστική’ ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου μπορούν να μπαίνουν και να ουσιαστικά να παραγγέλνουν ό,τι θέλουν. Έχουν όλοι ένα λογαριασμό όπου πιστώνεται ένα χρηματικό ποσό, με το οποίο μπορούν να αγοράζουν πράγματα. Είναι πολύ ωραίο, για να είμαστε δίκαιοι».

Όσον αφορά τους οικονομικούς όρους; Η συμφωνία του Ρονάλντο με τον αθλητικό «κολοσσό» της Nike πιστεύεται ότι αγγίζει τα 1 δισ. δολάρια για μια δεκαετία, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος  βάζει στις τσέπες τους περίπου 147 εκατ. λίρες ετησίως!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0