Sports Βusiness

Τι να την κάνει ο Τζόρνταν την καριέρα στο NBA, όταν βγάζει τόσα από τη Nike;

Τι να την κάνει ο Τζόρνταν την καριέρα στο NBA, όταν βγάζει τόσα από τη Nike;

Η σειρά παπουτσιών «Jordan» της Nike αποφέρει, τόσο στην εταιρεία, όσο και στον θρύλο του NBA, κάθε χρόνο και περισσότερα κέρδη. Αριθμοί που… ζαλίζουν και ξεπερνούν κατά πολύ τα κέρδη του MJ από ολόκληρη την καριέρα του!

Σχετικά Άρθρα

Ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει ολόκληρο το NBA. Έξι πρωταθλήματα, μία ομάδα… μόνος του, ένας πραγματικός μύθος του μπάσκετ. Ο Μάικλ Τζόρνταν έφτασε σε κορυφές, που ίσως κάποιοι δεν μπορέσουν να αντικρίσουν ποτέ. Πέτυχε τα πάντα. Θα περίμενε κανείς πως τα χρήματα που έχει αποκομίσει από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, θα ήταν εξωπραγματικά.

Κι όμως, η συμφωνία του με τη Nike του αποφέρει κέρδη, που από την καριέρα του στο NBA, δεν είχε μπορέσει ούτε να τα… φανταστεί! Η ιστορία τη εκκίνησης αυτού του ιστορικού deal, έγινε γνωστή πριν από μερικούς μήνες, με την κυκλοφορία της ταινίας «AIR».

Η επιτυχία πλέον μοιάζει κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πια αρκετά χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της σειράς παπουτσιών «Air Jordan», η Nike βλέπει τα έσοδά της διαρκώς να… εκτοξεύονται!

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα νούμερα που έχει ανακοινώσει κατά την τελευταία πενταετία, η αύξηση είναι «διαστημική». Το 2018 το προϊόν της απέφερε 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τη φετινή χρονιά, οι αριθμοί έφτασαν στα 6.6 δις!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με πέρυσι, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 1.5 δισεκατομμύριο, καθώς το 2022 είχαν φτάσει στα 5.1!

Πέρα από τη γνωστή εταιρεία, όμως, κερδισμένος -κατά πολύ- είναι και ο Μάικλ Τζόρνταν. Από το ποσοστό που διατηρεί για το παπούτσια που φέρουν το όνομά του, εισπράττει 330 εκατομμύρια δολάρια.

Ποσό που ξεπερνά κατά τέσσερις φορές, όσα κέρδη αποκόμισε σε ολόκληρη την καριέρα του στον «μαγικό» κόσμο του NBA (94 εκ.)! Απίθανο!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0