Sports Βusiness

Ιστορικό «ναι» από τις ομάδες της Bundesliga σε επενδυτή: Έως ένα δις τα έσοδα!

Ιστορικό «ναι» από τις ομάδες της Bundesliga σε επενδυτή: Έως ένα δις τα έσοδα!
Αλλάζει επίπεδο το γερμανικό πρωτάθλημα! Τεράστια αύξηση εσόδων σε περίπτωση συμφωνίας με νέο επενδυτή! Διαβάστε ποιοι είναι οι «υποψήφιοι».
Η 11η Δεκεμβρίου του 2023, ίσως μνημονεύεται ως μία ημέρα-σταθμός για το γερμανικό ποδόσφαιρο συνολικά, αλλά ειδικά, για τις δύο πρώτες τη τάξει κατηγορίες του: την Bundesliga και την Bundesliga 2.

Οι 36 σύλλογοι που αγωνίζονται σε αυτές, άναψαν το «πράσινο φως» για την είσοδο νέου επενδυτή στο πρωτάθλημα. Τα 2/3 της German Football League (DFL), δηλαδή 24 ομάδες (10 είπαν «όχι», 2 απείχαν), έδωσαν την έγκρισή τους στη λίγκα, για να αναζητήσει ισχυρό χορηγό.


Το νέο σχέδιο προβλέπει την πώληση έξι έως εννέα τοις εκατό των μετοχών μιας θυγατρικής της DFL, στην οποία θα ανατεθούν όλα τα δικαιώματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για 20 χρόνια.

Αν αναλογιστεί κανείς πως για το συγκεκριμένο «κομμάτι» εκτιμάται πως χρειάζονται 800 εκατομμύρια ευρώ έως ένα δις, τα έσοδα θα είναι τρομακτικά!

Στο ιδανικότερο σενάριο, 600 εκατομμύρια θα διατεθούν στην κεντρική διοίκηση της DFL για την περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου (ψηφιοποίηση, πλατφόρμα ροής κ.λπ.). Οι σύλλογοι θα λάβουν 300 εκατομμύρια για να αντισταθμίσουν το αρχικό έλλειμμα στα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Τα υπόλοιπα 100 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός συστήματος αποζημίωσης, που θα επιβραβεύει συλλόγους οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διαφημιστικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο εγχείρημα τον Μάιο είχε αποτύχει, μιας και είχε καταψηφιστεί.

Ως κύριοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, σύμφωνα με το Kicker και το Sportschau, εμφανίζονται οι εταιρείες Advent, Blackstone, VCV και EQT.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0