Sports Βusiness

Εξωφρενικό: 300 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε πρωταθλητή του γκολφ δίνουν οι Σαουδάραβες!

Εξωφρενικό: 300 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε πρωταθλητή του γκολφ δίνουν οι Σαουδάραβες!
Ποιος Μέσι και ποιος Ρονάλντο; Το συμβόλαιο του Τζον Ραμ, αποδεικνύει πως η Σαουδική Αραβία το... πραγματικό χρυσάφι δεν το ρίχνει στα πόδια των ποδοσφαιριστών!
Ο πρωταθλητής των Masters στο γκολφ, Τζον Ραμ, επιβεβαίωσε ότι εντάσσεται στο LIV Golf! Ένα τεράστιο πρότζεκτ, σαν... πραξικόπημα που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, για την απόσχιση παικτών από το PGA Tour.

Ο Ισπανός θα γίνει ο δεύτερος τρέχων μεγάλος πρωταθλητής στο σιρκουί του LIV, μετά τον νικητή του PGA των ΗΠΑ, Μπρουκς Κόεπκα, και είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει υπογράψει με το LIV Golf, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF).

Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που αποκάλυψε την επικείμενη «αποστασία» του Ραμ, με πολλά ΜΜΕ να μεταδίδουν τα νέα πριν από την ανακοίνωσή του. Το ESPN ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο του LIV με τον Ραμ αναμένεται να αξίζει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια (240 εκατομμύρια £) και να διαρκέσει για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας, ωστόσο, οι συνολικές απολαβές του ίσως φτάσουν κοντά στα 400 εκατ. δολάρια, χρίζοντάς τον, ως τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή του κόσμου!

Και για να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό, ο Ραμ «αφήνει» πίσω του, τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνει σχεδόν τρεις φορές τα χρήματα τους!

Εκτός από τη συμφωνία του, οι εκδηλώσεις LIV προσφέρουν κορυφαία έπαθλα άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών σε κάθε έναν από τους 14 διαγωνισμούς τους το 2024, κάτι που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει τον Ραμ στο να κερδίσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο τον πρώτο του χρόνο στη Σαουδική Αραβία (450 εκατομμύρια £)!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0