Sports Βusiness

Καν’ το όπως ο Κιούμπαν: Κερδίζει 3 δισεκατομμύρια από την πώληση των Μάβερικς, αλλά κρατάει και τον έλεγχο!

Καν’ το όπως ο Κιούμπαν: Κερδίζει 3 δισεκατομμύρια από την πώληση των Μάβερικς, αλλά κρατάει και τον έλεγχο!

Τέλος εποχής γράφεται στους Ντάλας Μάβερικς, αφού ο Μαρκ Κιούμπαν πουλά το πλειοψηφικό του μερίδιο χωρίς να χάνει όμως τον έλεγχο των αποφάσεων στο μπάσκετ.

Ήταν 23 χρόνια πριν, το 2000, όταν ο Μαρκ Κιούμπαν αγόρασε τους Ντάλας Μάβερικς 285 εκατομμύρια.

Από τότε ο ιδιοκτήτης των Μαβς είδε την ομάδα να κερδίζει το μοναδικό της πρωτάθλημα το 2011 επί εποχές Ντιρκ Νοβίτσκι και φυσικά να υποδέχεται το νέο υποσχόμενο αστέρι του NBΑ, Λούκα Ντόντσιτς.

Όσο ήταν στο… τιμόνι της προεδρίας, ο Κιούμπαν είδε τα κέρδη και τις επιτυχίες να μεγαλώνουν. Έτσι μετά από τόσα χρόνια αποφάσισε να κάνει κίνηση-ματ τόσο για την… τσέπη του, όσο και για το μέλλον της ομάδας.

Πήρε την απόφαση, λοιπόν, να πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο των μετοχών του στη «βασίλισσα» των καζίνο, Μίριαμ Άντελσον της γνωστής στα τυχερά παιχνίδια οικογένειας Άντελσον, για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που είναι πρωτόγνωρο και πολύ συμφέρον για τον Κιούμπαν στην συγκεκριμένη συμφωνία είναι πως θα διατηρήσει κάποιες μετοχές στον οργανισμό και το σημαντικότερο, θα έχει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων και των λειτουργιών γύρω από το μπάσκετ.

Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνει κερδισμένος κατά τρία δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν χάνει και τον ρόλο του στον σύλλογο. Να ένας καλός τρόπος να κλείνεις συμφωνίες!

Φυσικά, αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα, αφού και μόνο από το ποσό το οποίο δόθηκε για να πουληθεί το μερίδιο του Κιούμπαν, φαίνεται πόσο πολύ έχει ανέβει η αξία της και συγχρόνως δεν θα χάσει τον άνθρωπο που την οδήγησε στις μέχρι τώρα επιτυχίες.

Φέτος έτσι κι αλλιώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως είναι η χρονιά του Λούκα Ντόντσιτς με τον Σλοβένο γκαρντ να κάνει πράματα και… θάματα στα παρκέ του «μαγικού» κόσμου του NBA, οπότε μία επένδυση τέτοιου μεγέθους μόνο σε καλό μπορεί να βγει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0