Sports Βusiness

Νέα ρεκόρ για τη Μάντσεστερ Σίτι: Έσοδα από παντού, διπλάσιο κέρδος από την περσινή σεζόν!

Νέα ρεκόρ για τη Μάντσεστερ Σίτι: Έσοδα από παντού, διπλάσιο κέρδος από την περσινή σεζόν!

Η Μάντσεστερ Σίτι γνωστοποίησε τα οικονομικά στοιχεία της σεζόν 2022-2023 και τ' αποτελέσματα έφεραν τεράστια χαμόγελα στ' αφεντικά του κλαμπ, αφού καταγράφηκαν ρεκόρ, τόσο στα έσοδα της ομάδας, όσο και στα καθαρά κέρδη! 

Οι «πολίτες» πέρα από το ιστορικό τρεμπλ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το πρώτο Champions League στα χρονικά του συλλόγου, κατάφεραν να κλείσουν το οικονομικό έτος με αριθμούς που προκάλεσαν ευτυχία στ' αφεντικά εξ Αραβίας.

Όπως αναφέρεται επίσημα και στην ιστοσελίδα της Σίτι, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 εμφανίστηκαν 712 εκατομμύρια λίρες σε έσοδα, έχοντας αύξηση κατά 99,8 εκατομμύρια συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Όσο για τα καθαρά κέρδη, αυτά έφτασαν στα 80,4 εκατομμύρια, τα διπλάσια, δηλαδή, από τα 41,7 εκατομμύρια της σεζόν 2022-23.

 

Οι συμφωνίες για τα διαφημιστικά, το τηλεοπτικό deal και τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων με όλα όσα περιλαμβάνονται και υπολογίζονται σε αυτό το κομμάτι, οδηγούν συνεχώς σε τρομερή οικονομική βελτίωση για το κλαμπ του Μάντσεστερ. Η στρατηγική που ακολουθούν στον σύλλογο, χρόνο με τον χρόνο, παρουσιάζει όλο και καλύτερα αποτελέσματα!

Υπενθυμίζεται πως η Σίτι μέσα από το 2023 Brand Finance Football 50, είχε αναδειχθεί για την περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά, ως ο σύλλογος με την μεγαλύτερη αξία, φτάνοντας στα 1,51 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Πηγή: www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0