Sports Βusiness

Ο Αντετοκούνμπο «μέσα» στους εμπορικότερους αθλητές του πλανήτη: Ποιοι τον κρατούν εκτός κορυφής;

Ο Αντετοκούνμπο «μέσα» στους εμπορικότερους αθλητές του πλανήτη: Ποιοι τον κρατούν εκτός κορυφής;
«Είδε» το φως της δημοσιότητας η λίστα των 50 πιο εμπορικών παικτών του φετινού έτους με σχεδόν το 50% να είναι γυναίκες, αλλά και με ελληνική εκπροσώπηση! Φυσικά, η πρωτιά ανήκει στον συνήθη… ύποπτο.

Η «Sports Pro» ανακοίνωσε τη λίστα με τους 50 πιο εμπορικούς αθλητές της χρονιάς 2023 με τον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να ανεβαίνει ραγδαία και να βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα αφήνοντας πίσω του σπουδαία ονόματα.

Η πρώτη θέση στην κατάταξη δε θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον πέρα από τον Λιονέλ Μέσι, που πήρε την κορυφή από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που την προηγούμενη χρονιά ήταν δικαιωματικά δική του και τώρα… κατρακύλησε στη θέση 27.

Copy-of-Copy-of-WP-News-story-template-2023-10-16T113433.587.jpg

Η επιστροφή του Λίο στην κορυφή της λίστας τρία χρόνια μετά, συνοδεύτηκε και από τη ραγδαία βελτίωση της θέσης του «Greek Freak», που από το νούμερο 38 στο οποίο βρισκόταν πέρυσι… σκαρφάλωσε 34 θέσεις, για να «καθίσει» στο 4 !

giannisantetokounmpomvp-046_1200xx2991-2991-524-0.jpg

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ξεπέρασε ονόματα όπως αυτά των Λούις Χάμιλτον, Κιλιάν Εμπαπέ, Μαξ Φερστάπεν, Νόβακ Τζόκοβιτς, Χάρι Κέιν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Σαρλ Λεκλέρ, Νεϊμάρ, Έρλινγκ Χάαλαντ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ράφα Ναδάλ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές που… μετακόμισαν στη Σαουδική Αραβία συνάντησαν μεγάλη πτώση μέσα σε μία σεζόν δημιουργώντας ερωτηματικά για την απόφασή τους.

Αυτό που αποτελεί όμως, τεράστια ευχάριστη έκπληξη είναι το γεγονός ότι σχεδόν η μισή λίστα αποτελείται από γυναίκες αθλήτριες φέρνοντας απόλυτη ισορροπία στην εκπροσώπηση και των δύο φύλων.

Η Άλεξ Μόργκαν, η ποδοσφαιρίστρια της εθνικής των ΗΠΑ, συγκεκριμένα βρίσκεται στο Top-3 της σχετικής κατάταξης, ενώ συνολικά στις πρώτες 10 θέσεις συναντάμε 4 αθλήτριες δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού και την επιρροή που αρχίζουν και ασκούν στον κόσμο.

KANSAS CITY, KS - JULY 26: Alex Morgan United States of America during the 2018 Tournament Of Nations women's match between Japan v United States of America at Children's Mercy Park on July 26, 2018 in Kansas City, Kansas. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

Το Top-10 τη λίστας των πιο εμπορικών παικτών:

  1. Λιονέλ Μέσι
  2. ΛεΜπρόν Τζέιμς
  3. Άλεξ Μόργκαν
  4. Γιάννης Αντετοκούνμπο
  5. Μέγκαν Ραπίνο
  6. Μικαέλα Σίφριν
  7. Λιούις Χάμιλτον
  8. Σιμόν Μπάιλς
  9. Κιλιάν Εμπαπέ
  10. Μαξ Φερστάπεν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0