Sports Βusiness

Λεφτά υπάρχουν! Η Σαουδική Αραβία πληρώνει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται... πλουσιότερος!

Λεφτά υπάρχουν! Η Σαουδική Αραβία πληρώνει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται... πλουσιότερος!

Τα λεφτά όσο γρήγορα έρχονται, άλλο τόσο γρήγορα φεύγουν. Όχι δα για τους ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Ή τουλάχιστον όπου το χρήμα ρέει άφθονο. Η Forbes δημοσιεύσε τη λίστα με τους πλουσιότερους παίκτες του κόσμου και η πεντάδα δεν μας εκπλήσσει καθόλου.

Η Forbes εξέδωσε μια λίστα με τους 10 πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ύστερα από τις εντός και εκτός γηπέδου αποδοχές που συνέλεξαν μέσα στο 2023. Εντύπωση προκαλεί το συγκεντρωτικό ποσό των κερδών όλων τους, το οποίο αγγίζει σχεδόν τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Την κορυφή της λίστας αγγίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο που συγκεντρώνει το συνολικό ποσό των 260 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πορτογάλος σταρ είναι εκείνος που άνοιξε τον δρόμο, όπως είχε δηλώσει, για τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην Σαουδική Αραβία. Μια χώρα που όσο καλά κατανοεί την αξία και τη δύναμη του χρήματος, άλλο τόσο επιδεικτικά το σπαταλάει.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και τρεις από τους πέντε πρώτους επέλεξαν την εν λόγω χώρα ως πιθανότατα τον τελευταίο σταθμό στην καριέρα τους, αν όχι απλώς τον επόμενο. Η Αλ Χιλάλ κατατάσσει τον Νεϊμάρ στην τρίτη θέση με 112 εκατομμύρια δολάρια και η Αλ Ιτιχάντ τον Μπενζεμά στην πέμπτη θέση με 106 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι εύκολο να αντισταθείς στην γλύκα του χρήματος και ας επιμένουν πως δεν έκαναν αυτή την επιλογή για τα λεφτά.

Έπειτα ο Εμπαπέ μπορεί να αρνήθηκε να πατήσει το πόδι του στην Σαουδική Αραβία, όμως με πρόεδρο Καταριανό σίγουρα δεν μένει παραπονεμένος. Η τέταρτη θέση του ανήκει και είναι κατά 110 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος. Τώρα το αν πήρε την σωστή απόφαση να μείνει στην Παρί μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Με τον αιώνιο «ορκισμένο εχθρό» του Ρονάλντο, όμως, τι γίνεται; Ο Μέσι που χωράει σε όλο αυτό; Ε, αφού δεν πήρε την πρωτιά, το λιγότερο που μπορούσε να κατακτήσει ήταν η δεύτερη θέση. Το MLS δεν πληρώνει και λίγα και με χορηγούς την Apple και την Adidas δεν περνάει και άσχημα. Οι συνολικές του αποδοχές το 2023 αγγίζουν τα 135 εκατομμύρια δολάρια, με τον Ρονάλντο να κερδίζει σχεδόν τα διπλάσια. Είχε την ευκαιρία να κερδίζει εκείνος τα διπλάσια από τον Πορτογάλο διεθνή με την μετακίνηση του στην Σαουδική Αραβία, όμως πρωταρχικός του στόχος δεν ήταν τα λεφτά. Άσχετα που αυτά τον... κυνηγούν!

Δεν χωράει αμφιβολία πως η συμμετοχή της Αμερικής και της Σαουδικής Αραβίας αύξησαν το κασέ των ποδοσφαιριστών και την αξία και των 10 συνδυαστικά. Για την ακρίβεια, το συνολικό ποσό φτάνει τα 961 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 47,4% από το ρεκόρ του 2022 των 652 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε αναλυτικά την λίστα:

Θέση

Παίκτης

Ομάδα

Εντός γηπέδου αποδοχές

Εκτός γηπέδου αποδοχές

Σύνολο

1

Κριστιάνο Ρονάλντο

Αλ Νασάρ

$ 200 εκατομμύρια

$ 60 εκατομμύρια

$260 εκατομμύρια

2

Λιονέλ Μέσι

Ίντερ Μαϊάμι

$65 εκατομμύρια

$70 εκατομμύρια

$135 εκατομμύρια

3

Νεϊμάρ

Αλ Χιλάλ

$80 εκατομμύρια

$32 εκατομμύρια

$112 εκατομμύρια

4

Κιλιάν Εμπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν

$90 εκατομμύρια

$20 εκατομμύρια

$110 εκατομμύρια

5

Καρίμ Μπενζεμά

Αλ Ιτιχάντ

$100 εκατομμύρια

$6 εκατομμύρια

$106 εκατομμύρια

6

Έρλινγκ Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι

$46 εκατομμύρια

$12 εκατομμύρια

$58 εκατομμύρια

7

Μοχάμεντ Σάλαχ

Λίβερπουλ

$35 εκατομμύρια

$18 εκατομμύρια

$53 εκατομμύρια

8

Σάντιο Μανέ

Αλ Νασάρ

$48 εκατομμύρια

$4 εκατομμύρια

$52 εκατομμύρια

9

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Μάντσεστερ Σίτι

$35 εκατομμύρια

$4 εκατομμύρια

$39 εκατομμύρια

10

Χάρι Κέιν

Μπάγερν Μονάχου

$26 εκατομμύρια

$10 εκατομμύρια

$36 εκατομμύρια

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0