Sports Βusiness

WNBA: Αγγίζει τις 14 ομάδες κι αυτή είναι μόνο η αρχή! (video)

WNBA: Αγγίζει τις 14 ομάδες κι αυτή είναι μόνο η αρχή! (video)
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Το WNBA γνωρίζει επιτέλους την αναβάθμιση που του αρμόζει προσθέτοντας όλο και περισσότερες ομάδες στο πρωτάθλημα του με απώτερο σκοπό το γυναικείο μπάσκετ να καθιερωθεί ξανά στον… χάρτη του αθλήματος.

Η αίγλη του παρελθόντος μπορεί να έχει περάσει προ πολλού, αλλά κανείς δε μπορεί να εμποδίσει αυτές τις στιγμές από το να επιστρέψουν ξανά για το γυναικείο μπάσκετ.

Έφτασε επιτέλους η μέρα που το WNBA ανακοίνωσε την επέκτασή του προσθέτοντας άλλη μία ομάδα σε εκείνες που αγωνίζονται για το πρωτάθλημα αγγίζοντας αισίως τις 14 ως το 2025.

Οι φίλοι του αθλήματος ζητούσαν εδώ και καιρό αυτή την αναβάθμιση με την Κομισάριο, Κάθι Ένγκελμπερτ, να ανταποκρίνεται στο αίτημά τους και να προσθέτει μια 13η ομάδα στη λίγκα στο Σαν Φρανσίσκο προς τιμήν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η νέα ομάδα του Σαν Φρανσίσκο θα κρατήσει περίπου το όνομα των Γκόλντεν Στέιτ και θα δίνει τις «μάχες» της στο Chase Center, στην έδρα των Γουόριορς. Ωστόσο, η μασκότ και η επίσημη ονομασία αναμένεται να επιλεχθούν στην συνέχεια.

i_1_1.jpg

Η συμμετοχή αυτή του γυναικείου τμήματος των «πολεμιστών» ανακοινώθηκε και επίσημα με τους φαν να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη νέα ομάδα το 2025. Άλλη μία προσθήκη βρίσκεται στα… σκαριά που αναμένεται η επισημοποίησή της και είναι αύτη του Πόρτλαντ, ενώ κι άλλες πόλεις έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

Από την πλευρά του NBA οι Γουόριορς θα είναι το έκτο franchise με ομάδα στο WNBA μετά τους Πέισερς, τους Τίμπεργουλβς, τους Νετς, τους Σανς και τους Γουίζαρντς.

Το γυναικείο πρωτάθλημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως το 2000 περιλάμβανε 16 ομάδες, όμως από το 2010 κι έπειτα έμεινα στάσιμο στις μόλις 12 μετά και την αποχώρηση του Σακραμέντο πέρυσι. Η τελευταία φορά που η λίγκα αποτελούνταν από 14 ομάδες ήταν το 2008, όταν λάμβαναν μέρος και οι Μόναρχς του Κάνσας και οι… Κομήτες του Χιούστον.

map-1024x570-2-1.jpeg

Αυτοί οι σύλλογοι έχουν αποφέρει μεγάλες επιτυχίες ανά διαστήματα με την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν είναι μόνο η δόξα και η αίγλη που θα επιστρέψουν μαζί8 με τις περισσότερες ομάδες, αλλά και ο ανταγωνισμός και το όμορφο θέαμα σ’ ένα πρωτάθλημα με πλουραλισμό και ποικιλία.

Όχι μόνο οι θέσεις των ρόστερ θα πολλαπλασιαστούν με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερα κορίτσια να ακολουθήσουν το όνειρό τους, αλλά τόσο οι χορηγίες όσο και οι πωλήσεις θα αυξηθούν από το γεγονός ότι ήδη υπάρχοντα και επιτυχημένα franchise επεκτείνονται.

GettyImages-1713282908-scaled.jpg

Αυτός φαίνεται να είναι ο πιο σωστός τρόπος αναβάθμισης της λίγκας που είναι έτοιμη πια για να κάνει το βήμα.

«Το βάθος του ταλέντου που υπάρχει στο πρωτάθλημα ποτέ δεν ήταν σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι ήταν τώρα κι αυτό που έρχεται από το NCAA θα είναι ακόμη πιο βελτιωμένο όπως έχουμε ήδη δει», δήλωσε η Κομισάριος, Κάθι Ένγκελμπερτ αναφερόμενη στο κολεγιακό πρωτάθλημα που την περασμένη σεζόν ήταν πολύ ανταγωνιστικό.

Ευτυχία Οικονομίδου

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0